a

Abdurrahman Mete; Tecrübelerimi paylaşmaya hazırım

Adıyamanlıların yoğun katılımı ile gerçekleşen basın açıklamasında Abdurrahman Mete seksenli darbelerin yaşanmaması için siyasetin her kademesinde görev yapmaya hazırım dedi.


“Seksenli darbelerin yaşanmamasını istiyorum”

2011 referandum sürecinde çalışmam gerektiğini düşündüm. Yaklaşık 205 pankartla burada bulunan arkadaşlarımla çalışma yapmıştık. Türkiye cumhuriyet tarihinden buyana abluka halinde bu referandum süresince rahmetli Muhsin yazıcı oğlunun sürekli mücadele ettiği başörtüsü sorunu, yargı süreci, askeri vs tamamen bunlarla mücadele açısından önemli bir süreç olduğunu için vicdanen kendimi huzursuz hissederek bir çalışma yaptım ve nitekim ezici bir çoğunlukta bu süreç başarılı olmuştur. Türkiye seksen darbesine kadar zaten bir vesayet süreci vardı seksen darbesiyle kıskaca alındı daha sonra rahmetli Turgut Özal’ın başbakan olmasıyla bu süreç biraz açıldı. 1994 seçimlerinde Refah Partisinin birkaç Belediye almasıyla ve Büyük Şehir Belediyesini Recep Tayyip Erdoğan’ın almasıyla hareketlenmeler başladı. Fakat ne oldu 95 seçimleri olsa gerek refah yolunun nasıl kurulduğunu hepimiz biliyoruz. Baya bi askeri dayatmalar tehditler rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu desteği ile o dönem o hükümet kuruldu.28 Şubatı darbesiyle tekrardan inanan insanların önü kesildi, fişlendi o süreçte bende aktif siyasetin içinde olduğum için bir takım şeyleri biliyorum bu sebeple tekrardan 28 Şubatlar yaşanmasın diye bu davada elimden geleni yapmaya hazırım.

“Muhsin Yazıcıoğlu’yla hep gurur duydum”

1969 Adıyaman doğumluyum. 1976 yılından bu yana Sultangazi’de oturuyorum. 50.yıl ilkokulu bitirdikten sonra ortaokulu Gaziosmanpaşa Plevne lisesini bitirdim. 1995 yılanda Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra,1993 Refah Partisi Gençlik kollarından görev aldım.18 sene Muhsin Yazıcıoğlu’yla siyaset yaptım onunla bu yolda yürümekten guru duydum onun şehit olması beni derinden üzmüştür.

“Siyasetin her kademesinde görev yapmaya hazırım”

2002 seçimlerinde AK Parti’nin iktidar olmasıyla Müslümanlar rahat nefes aldı, Ülkemizin, vatanımızın ferahı için AK Parti Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığımı koydum, inşallah hayırlı olur, bana görev verilirse Meclis üyeliği değil her kademesinde görev yapmaya tecrübelerimi paylaşmaya hazırım.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sarıgül seçim startını verdi