a

Sultangazi’de Engelliler Etkinliği

Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “5. Geleneksel Zihin Engelliler Spor Oyunları Turnuvasında” dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen etkinlikle verildi. Etkinlikte ayrıca temsili askerlik yapan engellilere, askerlikte çekilen fotoğrafların yer aldığı albüm hediye edildi.

Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “5. Geleneksel Zihin Engelliler Spor Oyunları Turnuvasında” dereceye girenlerin ödülleri, Cebeci Şehir Parkı Venedik Salonu’nda yapılan etkinlikle verildi.

Etkinliğe, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkan Vekili Suzan Dağlar Civan ile engelliler ve aileleri katıldı.

 

20140516170324

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay konuşmasına Soma’da maden ocağında yaşanan kazada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek başladı. Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Altunay şunları söyledi:

“Sultangazi Belediyesi olarak engellilerin daha fazla sosyal hayatın içerisinde yer almalarını sağlamak için bir çok sosyal projeyi hayata geçirdik. Bu noktada vatandaşlarımıza da önemli bir görevler düşmektedir. Her şeyden önce toplum içerisinde engellilere eksik ve yetersiz insan gözüyle bakılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki; her sağlıklı insan, aynı zamanda bir engelli adayıdır. Dolayısıyla toplumun her kesimdeki insanlar, empati duygularını geliştirerek bu konuda duyarlı olmalıdır. Engelli vatandaşlarımıza acımak, onlara bakıp duygulanmak yerine, sahip çıkarak yardımcı olmalıyız. Onların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak hepimizin sosyal sorumluluğu olmalıdır.”

20140516170329

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Zihin Engelliler Spor Oyunlarının Turnuvası’nın ilçeye heyecan getirdiğine işaret eden Başkan Altunay, “Bu turnuvaya yaklaşık bin kişi katıldı. Büyük mücadelelerin yaşandığı turnuvada engelli kardeşlerimizin heyecanı bizim heyecanımız oldu” diye konuştu.

 

Törenin ardından turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Bir günlük temsili askerlik görevini yapan engellilere ise askerlikte çekilen fotoğrafların yer aldığı albüm hediye edildi.

20140516170337

 

Öte yandan doğum yaptığı sırasında engelli kalan ve zor şartlar altında çocuklarını büyüten Remziye Altıngül’e, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından teşekkür plaketi verildi. Törende ayrıca ihtiyaç sahibi engellilere ücretsiz tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Törende yapılması planlanan eğlence ise ulusal yas nedeniyle iptal edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Dünya Çocukları Sultangazi’de

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.