a

İlknur Altunay; Bu Sefer Ağlamayacağım

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın eşi İlknur Altunay’ı Eminhaber’de zaman zaman gündeme getirdik. Kimi zaman gözyaşlarına hakim olamayan, kimi zaman da yardımseverliği ile.
Dün akşam Sultangazi Platformu “Yılın Annesi” seçtiği İlknur Altunay’a ödülünü vermek için bir program düzenledi. Program’da gözyaşları bu sefer akmadı, ancak duygusal anlar yaşandı. Soma’da hayatını kaybeden şehit işçiler için dualar okundu ve acıya ortak olundu.

ilknuraltunay-yılınannesi-seçildi-sultanagziplatformu-
“Yılın Annesi” seçilen Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın eşi İlknur Altunay’a üzerinde “Cennet annelerinin ayağı altındadır” tablosu yani ödülü verildi. Ödülü aldıktan sonra duygularını dile getiren İlknur Altunay’ın acı dolu hikayesini kısa da olsa dinledik.

 

“Allah bir insana görevi vereceği zaman, onu öncesinden hazırlıyor.” diye başladı sözlerine İlknur Altunay. 22 aylık bebek iken babasını kaybettiğini ve yetim büyüdüğünü anlattı İlknur Altunay. “Ben annesi ve babası olmayan çocuklar için ağalarım ve onlar için üzülürüm” dedi İlknur Altunay.

yılınannesi-ilknuraltunayIMG_7136
Güleryüzü ve duygusallığı ile tanıdığımız İlknur Altunay’ın hayat hikayesini ilk defa dinlediğimizde bir ara gözlerinin dolduğuna şahit olduk. Biz İlknur Altunay’ın gözyaşlarına hakim olamadığı o anları okurlarımızla birçok defa paylaşmıştık. Duygunun hakim olduğu toplantıda bu sefer “Ağlamayacağım” dedi İlknur Altunay.
Peki, İlknur Altunay “Yılın Annesi” seçildiği programda ne konuştu? Ne mesaj verdi?
“Allah bir insana görevi vereceği zaman, onu öncesinden hazırlıyor.‘Kulum ben sana bir görev vereceğim. Bir yetimliği tat bakalım. nasılmış yetim büyümek ve yaşamak. Sonra yetim çocuklarının halini anlarsın.’

 

“22 aylık bebek iken babamı kaybettim (Kaybetmişim). 16 yaşına kadar babaannem ve dedem büyüttü beni. 16 yaşından sonra da bu görevi Başkanımız (CAHİT ALTUNAY) devr aldı.

dursunalierzincanli_ilknuraltunay
Şimdi ben kızımın düğününe hazırlık yapıyorum. Çok zevk duyuyorum, mutluluk duyuyorum. İnsanın kendi evladı için hazırlık yapması, koşturması çok güzel bir duygu. Bazen arkadaşlar “Ağlıyor musun?” diye soruyorlar. Ama ağlamak içimden gelmiyor. Öyle birşey hissetmiyorum. Çünkü kızıma “annen ve baban var” diye binlerce kere şükret diyorum.

 

Ben annesi ve babası olmayan çocuklar için ağlarım. Onlar için üzülürüm. Allah insana bir yük verdiği zaman onun kolaylığını ve hafifliğini de veriyor. Yetim çocukların, yoksulların neler yaşadığını, neler hissettiğini ben çok iyi anlayabiliyorum.”
İlknur Altunay Salı günü Manisa Soma’da meydana gelen maden kazası faciasında şehit olan işçilerin çocuklarına ve ailelerine değinerek sözlerine devam etti;
“Manisa Soma’da yaşanan olay sonrası yetim kalan çocuklar oldu. Ama unutmayalım ki yetimi Allah korur. Soma’da yetim kalan çocuklarımızı Allah tüm kötülüklerden korusun ve muhafaza etsin. Soma’da eşlerini kaybeden tüm ailelere sabır diliyor ve rabbim gönül ferahlığı nasip etsin. Şehit olanlara da rabbim cennetinin en güzel yerini nasip etsin.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Ak Parti Sultangazi’de Programlar İptal

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.