a

Çiğdem Özkan; ‘Biz Kadınlar Gücümüzü Tüm Dünyaya Göstermeliyiz’

Hayatının 30 yılını kamuda çalışarak geçirdikten sonra emekliğinin ardından Muhtar olmaya karar veren iki çocuk annesi Özkan, ‘iki arkadaş kafa kafaya verdik, birimiz Sultangazi Cumhuriyet mahallesine, diğerimiz de Gaziosmanpaşa Karadeniz mahallesine kadın muhtar olduk’ diyerek bu yola nasıl başladığını anlattı.

‘MAHALLEMİZİ GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Kadın arkadaşları ile beraber mahallelerine nasıl faydalı olunabilir fikriyle yola çıktıklarını ve bu amaçla muhtar olmaya karar verdiklerini belirten Özkan, sözlerine şöyle devam etti; Kamuda yıllarca hizmet ettikten sonra ortak bir arkadaşımızla birlikte iki bayan arkadaş ki kendisi de şuan Karadeniz Mahallesi Muhtarıdır. Sohbet esnasında mahallemize nasıl faydalı olabiliriz, diye konuşurken birlikte mahallemize muhtar adayı olalım diye karar verdik ve verdiğimiz kararımızı hemen açıkladık. Nihayetinde de muhtarlığa adaylığımızı koyduk. Buradaki amacımız tamamen mahallelerimize hizmet edebilmek ve dokunabilmek. Kadın elinin değdiği her şey güzelleşir. Biz de mahallelerimizi güzelleştirmek üzere yola çıktık” dedi.

Muhtar Özkan, Sultangazi’nin ilk kadın muhtarı olmanın nasıl bir duygu olduğunu da şöyle anlattı;  “Onur verici, gurur verici bir durum. Öncelikle Sultangazi’de tek kadın muhtar olmak çok güzel bir duygu, özellikle kadınlar adına ben tüm Sultangazimiz’de yaşayan tüm kadınları temsilen buradayım. Dolayısıyla gurur duyuyorum. İlk etapta tabi ki zorlukları oldu. Özellikle seçim aşamasında bazı zorluklar ile karşılaştım. Ama meslektaşlarım ve ekibimle üstesinden geldik” diye konuştu.

‘SAHİPLENDİLER, DESTEK OLDULAR, BİLGİLERİNİ PAYLAŞTILAR’

“Erkeklerimiz sabah mahalleden işlerine gitmek üzere ayrılıyor. Yani mahallede erkek nüfusu sayımız çok aza düşüyor, tüm mahallelerde böyle olduğunu düşünüyorum. Kadınlarımız, çocuklarımız kalıyor. Dolayısıyla muhtarlığa işi düşecek olan insanların geneli yani %90’nı kadın. Bir kadın muhtar olması, onlar açısından da benim açımdan da bir artı oluşturuyor. Çünkü kadın kadına birbirimizin dilinden çok daha iyi anlayabiliyoruz. Birbirimize yol gösterme noktasında daha etkili olabiliyoruz. Bence kadın muhtar olmayı düşünen adaylarımızın da bu konuda çekinmeden aday olması gerektiğini düşünüyorum, sayımızın artması gerekiyor. Muhtarlarımızın kadın olma noktasında beyefendilerin de bize bu konuda destek vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Ben hiç zorluğunu yaşamadım, arkadaşlara da bu konuda teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bölgenin tek kadın muhtarı olmam sebebiyle, ben bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım; çok güzel sahiplendiler, bilgilerini paylaştılar, destek oldular. O yüzden kadınlarımız aday olacaksa hiç çekinmeden bu yola baş koysunlar. Bende buradayım elimden gelen her konuda yanlarındayım”

‘EKİMBLE CANLA BAŞLA ÇALIŞTIK’

Seçim aşamasında meslektaşlarınızdan veya seçime hazırlanan diğer muhtar adaylarından ne tür tepkiler aldığını da şöyle anlattı:

“Seçim aşamasında meslektaşlarımdan zorluk anlamında herhangi bir şeyle karşılaşmadım. Tam tersine destek anlamında, fikir alışverişinde bulundum. Fakat bölge itibari ile mahallemde zaman zaman bunun zorluklarıyla karşılaştım. Ama yılmadım, ben ve ekibim çok çalıştık. Ben değil biz olduk, başarı bana göre bir ekip işidir. Biz de ekibimle birlikte gece gündüz demeden, canla başla çalıştık. Bölgede doğup büyümem sebebiyle canla başla tüm kapılara kendimizi tanıtmaya, bu yola çıkmaktaki amacımızın ne olduğunu yansıtmaya çalıştık. Dolayısıyla da bunu başardık. Çok koştuk, bu bir yarıştı;  biz çok çalıştık ve başardık. Az önce de belirttiğim gibi başarı bir ekip işi, ekibimle birlikte bunu başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Cumhuriyet mahallesine kadın eli değdikten sonra neler değişti?

“İleriye dönük çok farklı projelerimiz var. Bunları zaman zaman ilçe belediyelerimiz, büyükşehir belediyesiyle bir araya gelerek, paylaşıyoruz. Geldiğimizden beri ufak dokunuşlarımız olabildi. Çocuk parklarımız, trafolarımızı boyattık, yollarımıza; BEDAŞ’ın alt yapı çalışmaları var biliyorsunuz, altyapı çalışması ki bana göre en önemli şeydiri. Öncelikle alt yapının iyi olması gerekiyor. Tabi bu noktada ilçe belediyemizin vermiş olduğu destek ve mahallemize talep ettiğimiz her noktada yanımızda olduğunu hissettiren belediyemize sizin vesilenizle teşekkür etmek istiyorum. Daha farklı projelerimiz de var, örneğin;  Cumhuriyet Mahallesi çok güzel bir bölge özellikle Sultangazi’nin en güzel ve en yeşil mahallelerinden biri diyebilirim. Mahallemiz çok güzel, çok yeşillikli fakat içi boş bir mahalleyiz. Yani mahallemizde sosyal aktivite anlamında, kültürel anlamda çocuklarımıza, gençlerimize ve yaşlılarımıza yönelik vakit geçirebilecekleri alanlarımız mevcut değil, bunlarla ilgili ilçe belediyemizle zaman zaman diyaloglara giriyoruz. İleriye dönük günlerde mahallemizde kadın elinin değdiğini, belediyemizin de desteğiyle gerek Büyükşehir ve gerekse ilçe belediyemiz, onların da desteğiyle kadın elinin değdiğini çok daha net bir şekilde görsel hale getirebileceğiz ama tabi bir süreç gerekiyor. Kısa süre içerisinde de bütün ideallerimize, verdiğimiz sözlerimizi yerine getirme noktasında sonuca ulaşacağımıza inanıyorum”  dedi.

‘EL ELE VERİRSEK DAHA İYİ İŞLERE İMZA ATACAĞIZ’

Muhtar Çiğdem Özkan; “Özellikle buradan kadınlarımıza seslenmek istiyorum. Biz kadınlar, dokunduğumuz her şeyi güzelleştirebiliriz. Temizlik noktasında çok duyarlı olmamız  gerektiğini ve öncelikle kendi mahallelerimizde kendi kapı önlerimizi temiz tutmamız gerektiğini ve bu konuda gerekli uyarıları birbirimize yaparak, el birliğiyle bir çember oluşturup, temizlik noktasında örnek olmalıyız diye düşünüyorum. Onun dışında görselliğe de önem veriyoruz bu aşamada kadınlar el ele vermeliyiz ve gücümüzü tüm dünyaya göstermeliyiz. Ben bu noktada hepsinin yanındayım. El ele verirsek daha iyi işlere imza atacağız”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MHP, Türk Sağlık Sen Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.