Sultangazi’de çok sayıda kişi 50. Yıl Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi’ni birbirine bağlayan Mevlana Caddesi’ndeki üst geçidi kullanmak yerine trafiğin hızla aktığı caddeyi kullanıyor. Aralarında çocukların da olduğu insanlar trafik güvenliğini ve kendi canlarını tehlikeye atıyor.
Vatandaşların karşıdan güvenli ve rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçilmesi için 2011 yılında yapılan Mevlana Caddesi’ndeki üst geçit ‘Bu nasıl üst geçit’ dedirten cinsten. Yaklaşık 100 basamaklı üst geçidi engelli vatandaşların kullanması imkansız. Asansörsüz üst geçit, sağlıklı olan bireyler gibi engelle vatandaşlar için de adeta bir zulüm geçidine dönüşmüş. Yaşlı ve sağlığında problem olan bir vatandaşın bu üst geçitteki karşıya geçme süresi yaklaşık 40 dakika sürüyor.
UYARI LEVHASI İLE ÜST GEÇİT ARASINDA 40 METRE MESAFE VAR
Mevlana Caddesi’ndeki üst geçit ile uyarı levhası arasındaki mesafeyi görenleri şaşkına çeviriyor. “Güvenliğiniz için yaya üst geçidini kullanınız” yazılı uyarı levhası ile üst geçit arasında yaklaşık 40 metre mesafe bulunuyor. Bir vatandaşın uyarı tabelasını görmesi imkansız.
Sultangazi’deki bu üst geçit engellilerin ulaşımda yaşadığı zorluğu bir kat daha arttırıyor. Her gün yüzlerce insanın kullandığı üst geçidin engelliler için çıkış ve iniş rampası bulunmuyor.
“GENÇLERİ UYARDIĞIMIZ ZAMAN BİZE TEPKİ GÖSTERİYORLAR”
Üst geçit ile ilgili yaşanan sorunları Emin Haber’e anlatan Mustafa Aytekin adlı bir vatandaş, “Üst geçidi kullanmayan gençlerimizi uyardığımız zaman, gençlerimiz ‘sana ne’ gibisinden bize tepki gösteriyorlar. Burada ufak çocukların can güvenliği yok. Çocukların refüj ortasında bulunan parmaklıkları rahatlıkla aşabildiğini göreceksiniz. İnsanların kullanımı için açılmış bir üst geçit. Lakin insanlar bu üst geçidi kullanmıyor. Özellikle 50. Yıl Mahallesi’nden Cumhuriyet Mahallesi’ne sağlık ocağına ve Pazar alanına gelmek için gelen vatandaşlarımız var. Bundan dolayı sürekli bu üst geçidi kullanmak zorundalar. Özellikle çocuklu bayanların buradan çıkması mümkün değil. Aşağı yukarı 130-140 tane basamak var. Gençler zor çıkıyor bu üste geçitten. Yaşlıların da yanında muhakkak ki refakatçi olması gerekiyor ki, bu üst geçitten geçebilsinler. Hergün burada kazalar oluyor. Parktan çıkan çocuklar üst geçidi kullanmıyor. Hemen parmaklıkların üstünden atlayarak karşıya geçiyorlar. Yukardan da, aşağıdan da her hangi bir yavaşlatıcı kasis yok” dedi.
Sultangazi’de İETT otobüsü minibüse çarptı 1’i ağır, 6 yaralı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.