a

Ak Parti'de Kongre Startı Verildi

30 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Cahit Altunay yeniden Belediye Başkanlığına seçilirken, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Sultangazi'de ise Cumhurbaşkanlığı seçimi değil, olası kongrede aday olmak isteyenlerin kulis çalışmaları var…

Kurulduğu günden bu yana kongreleri bir seçim havasında geçen Sultangazi Ak Parti'de 3. olağan Kongresi kulis çalışmaları çok erken başladı. Bu yıl kongrenin yapılıp, yapılmayacağı henüz netlik kazanmayan Ak Parti'de başkanlık koltuğuna oturmak isteyenler, kongrenin startını verdiler.

Bu isimlerden biri ise mevcut İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak…

Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak bazı Adıyamanlıların da desteğini arkasına alarak kulis çalışmalarına başladı. Kavak'ın en büyük destekçisi ise Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Kenan Danışman.

30 Mart seçimleri öncesi Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde yapılan “Büyük Adıyaman Buluşması” nın organizasyonu yapan isimler arasında bulunan Mehmet Kavak, olası kongrede İlçe Başkanlığına aday olmayı düşünen isimler arasında yer alıyor. Erken başladığı kongre çalışmalarıyla da bir anda tabanın en çok konuşulan ismi haline geldi.

Öyle ki Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak'ın yakın bir arkadaşı  önceki kongrede ilçe başkanlığına aday olan Mustafa Günaydın'ı arayarak düşüncelerini sorar. 3. Olağan kongresinde aday olup olmayacağını Mustafa Günaydın'a soran o isim, “Bu kongrede aday olursan Adıyamanlılar olarak seni destekleyeceğiz. Lakin böyle bir düşüncen yoksa Mehmet Kavak aday olacak.” açıklamasında bulunur.

Mehmet Kavak cephesinde bunlar yaşanırken, bir başka İlçe Başkan Yardımcısının da kulis çalışması yaptığı dilden dile dolanıyor. O isim ise radyocu kimliğiyle tanınan Umut Öztürk.



2012 yılında yapılan 2. Olağan Kongresinde İlçe Yönetimine seçilen ve daha sonra yapılan görev dağılımında İlçe Başkan Yardımcılığına getirilen Umut Öztürk'ün de olası kongrede aday olacağı yönünde iddialar var. Öztürk'ün kulis çalışması yaptığı, bazı isimlerle fikir-alışverişisnde bulunduğu söyleniyor. Radyocu kimliğiyle tanınan Umut Öztürk'ün adaylığına sıcak bakanlar arasında bir STK'nın da bulunduğu belirtiliyor. Bu STK'nın Öztürk için çalışmalar yaptığı kulaktan kulağa konuşuluyor. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Başkan Altunay Koltuğunu Devretti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.