a

CHP’li Sait Coşkunoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Sultangazi Belediyesi başta olmak üzere birçok belediyenin temizlik işlerini yapan taşeron şirket Akmercan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi Sait Coşkunoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Akmercan Şirketler Grubu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Sait Coşkunoğlu’nun belediye meclis toplantılarında yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu.

NELER YAŞANDI?

CHP Sultangazi Belediye Meclis Üyeleri kanlı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gerçekleşen bazı meclis toplantılarında Akmercan şirketini gündeme getirdi. CHP grubu verdiği yazılı ve sözlü önergelerde, AKMERCAN firmasının FETO terör örgütüyle inorganik bir bağı olduğunu ve bunun kamuoyunun gündeminde tartışıldığını iddia ederek, “Bizim belediyemizin de temizlik işlerini yapan taşeron AKMERCAN firmasının FETO firmasıyla bir ilintisi olduğu söyleniyor. Siz bu konuda herhangi bir araştırma yaptınız mı?” diye sordu.

Sultangazi Belediyesinin 12 Ekim tarihinde gerçekleşen 2017 tahmini bütçe görüşmeleri esnasında CHP Grup Başkan Vekili Sait Coşkunoğlu ve Sultangazi Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Birinci Başkan Vekili Hacı Orhan arasında AKMERCAN firması konusunda bir polemik yaşanmıştı.

Toplantıda söz alan CHP Grup Sözcüsü Sait Coşkunoğlu, Akmercan şirketinin FETÖ terör örgütü ile ilintisi olup, olmadığını sordu. Coşkunoğlu’na cevap veren Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Hacı Orhan, “Darbe girişiminin olduğu saatlerde AKMERCAN firmasının yetkilisi aranarak, ‘sizin araçlarınızı kışla önlerine çekebilir miyiz?’ sorusuna şirket yetkilisi; ‘malım ve canım bu ülke için feda olsun’ diyerek cevap vermiştir. Ayrıca Malatya’da jetlerin havalanmaması için birçok AKMERCAN aracı hava üssünün önüne çekilmiş ve darbe girişiminin başarısız olması için bu şirket üstün bir çaba göstermiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Coşkunoğlu, “Ben bir iddiadan söz ediyorum. Sen burada AKMERCAN’ın avukatlığını yapma!” dedi. Hacı Orhan’da, “O zaman siz de savcılık yapmayın.” Diye cevap verdi.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Akmercan şirketi ile ilgili bu tartışmalar yaşanırken, Akmercan CHP Grup Başkanvekili Sait Coşkunoğlu’nun şirketlerini yıpratma gayreti içerisinde olduğunu gerekçe göstererek, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP GRUBU; “AKMERCAN KORUNUYOR MU?”

CHP Grubu son olarak 2016 yılının son meclis toplantısında Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından yazılı olarak cevaplaması istemiyle meclise soru önergesi verdi.

abd2220b-0d14-486e-b6da-63592d2c3dc3 abd2220b-0d14-486e-b6da-63592d2c3dc33

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Gençlik Meclisi Halep’e Sessiz Kalmadı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.