a

Yayla Mahallesi’ne Yeni Okul Sözü

Geçtiğimiz hafta sonu Yayla Mahallesi’nin imar sorunları ve mahallenin tek (prefabrik) okulu hakkında yaptığımız haber ilçede büyük yankı uyandırdı.

YAYLA MAHALLESİ, SULTANGAZİ GÜNDEMİNİN BİRİNCİ SIRASINA OTURDU

Mahallenin bir türlü çözülemeyen imar sorunu ve 2016 senesinde ve mega kent İstanbul’un bir parçası olmasına rağmen hala prefabrik dersliklerde eğitim öğretimin yapıldığı konusunu işleyen haberimiz okurlarımız tarafından gündemin ilk sırasına oturtulurken, mahallede yaşayan Suriyeli sığınmacıların mahalleliyle yaşadığı problemlerde yine en çok ilgi gören haberler arasında yer aldı.

Yayla mahallesi konusu Koordinasyon Toplantısında ve Grupta Konuşuldu

Konu ayrıca Ak Parti koordinasyon toplantısında ve 2016 yılının son belediye meclis toplantısı öncesi yapılan Ak Parti grup toplantısında gündeme geldi.

Koordinasyon toplantısına katılan Ak Parti Yayla Mahalle teşkilatı sorumluları, mahallede yaşanan sorunlar ile ilgili olarak mahallelinin şikayetlerini gündeme getirerek, konunun çözümüyle ilgili olarak bir açıklama yapılmasını istediler.Daha sonra belediye meclis toplantısı öncesi Ak Parti grup toplantısında da gündeme gelen Yayla Mahallesi hakkında Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay bir takım açıklamalarda bulundu.

ALTUNAY, “YARGIYA MÜDAHALE EDEMEYİZ”

Koordinasyon toplantısı ve grup toplantısından sızan bilgilere göre Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay imar sorununun kendileriyle ilgisi bulunmadığını, mahallenin bir bölümünün orman alanı içerisine alındığını ve konunun yargıya taşındığını söyledi. Yargı sürecinde olan bir konuyla ilgili olarak kendilerinin müdahil olamayacaklarını söyleyen Başkan Altunay, yargı sürecinin tamamlanmasının ardından, çıkan karara yönelik olarak belediyenin gerekli çalışmaları yapacağını söyledi.

yayla-mahallesi

YAYLA MAHALLESİNE YENİ OKUL SÖZÜ

Okul konusunda da açıklamalar yapan Başkan Altunay, mahallenin imar sorununa rağmen belediye olarak mahalleye su, doğalgaz ve daha bir çok kamu hizmeti ve kurumlarının götürüldüğünü ve bütün bunları hangi yöneltmelerle yaptılarsa okul sorununu da bu yöntemle çözeceklerini söyleyerek, Yayla Mahallesine yeni bir okul yapılacağının müjdesini verdi.

yayla-mahallesi2

Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ak Parti Grup toplantısında Ak Parti Yayla Mahalle Teşkilatının öncülüğünde düzenlenecek olan bir toplantıya katılacağını da meclis üyelerine aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Müezzinoğlu’na O Vaatleri Sordu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.