a

We Don’t Like SULTANGAZİ

YİNE YENİDEN “SULTANGAZİ NERESEDİR?”

2008’de ilçe statüsüne kavuşan Sultangazi, İstanbul’un 39 ilçesi arasında en genç olan ilçelerinden bir tanesidir. İlçenin kuzeyi her ne kadar ilçe sakinleri açısından bir zulüm haline gelen taş ocaklarının bulunduğu yer olsa da, diğer taraftan artık İstanbul’un yok olmaya yüz tutan ormanlarından belki de en büyüğü olan Kuzey Ormanlarıyla çevrili. Bu alanda yer alan Alibey Barajı ve havzası, sonradan inşa edilen kentlerde suni olarak yapılan göletlerden çok daha görkemli bir doğal güzelliği barındırıyor.

SULTANGAZİ’DE NE VAR, NE YOK?

İlçenin sınırları içerisinden geçen TEM yolu, ilçenin Avrupa ve Asya’ya bağlantısını sağlayan ve bu alandaki en önemli yollarının en büyüğü. Ulaşım anlamında ilçeye ikinci büyük piyango ise yapımı tamamlanmak üzere olan üçüncü boğaz köprüsü ve bağlantı yolları. Bu yollar ilçeyi neredeyse Avrupa-Asya bağlantı noktalarının tam merkezine yerleştirmiştir. Yani insanlığın gelişmesinde en büyük pay sahibi olan yol kavramı deyim yerindeyse Sultangazi’yi yol eylemiştir. İstanbul’un en uzun ve en kıymetli alışveriş caddelerinden bir tanesi olan Eski Edirne Asfaltı’nın bir kısmı ve İstanbul’un ilk tramvay hatlarından bir tanesi yine ilçe sınırlarımızdan geçmektedir. Yeni yapılan raylı taşıma projeleri ise ilçemizden geçmekte ve bu ağ gelişerek yaygınlaşmaya devam edecektir.

Dünyanın en büyük havaalanına sadece 10-15 km mesafede olan Sultangazi, ulaşım anlamında dünyanın en şanslı ilçelerinden bir tanesidir.

SULTANGAZİ’DE KONUT YAPISI

Geçmişte gecekondu ve yığma bina olarak tabir edilen konut yapısıyla büyük kentlerin varoşu görünümündeki Sultangazi, imar planlarının değiştirilmesi ve özellikle inşaat yapımında müteahhitlerin kabusu haline gelen belediye bürokrasinin ağır işlemesi sıkıntısını aşarak, en hızlı ruhsat veren belediyecilik anlayışı ve ilave olarak, ‘Kentsel Dönüşüm’ projeleriyle, varoş görünümünden kurtularak, konsept projelerle, modern bir yapıya dönüşüm yolunda hızlı ve kararlı adımlar atmıştır.

HİZMET BİNALARI ÖRNEK OLACAK KADAR KONSEPT…

Hizmet binaları anlamında da çok hızlı bir değişim yaşayan Sultangazi, İstanbul’un en büyük Belediye hizmet binasını kısa bir sürede inşa etmiş, hemen yanına inşa edilen hükümet konağı ve yapımı tamamlanmak üzere olan 650 yataklı devlet hastanesi, kapalı Pazar alanları ve mahalle hizmet kompleksleri, okul binaları ve Aile Sağlık Merkezleriyle Sultangazi, 2008’den, 2016’ya kadar geçen 8 sene içerisinde adeta çağ atlamıştır.

Son olarak Sultangazi, son nüfus sayımı sonucu yaklaşık 521 bin kişinin ikamet ettiği İstanbul’un mühim ilçelerinden bir tanesidir.

TEKRARA DÜŞMENİN SEBEBİ…

Bütün bu yazdıklarımızı dönem dönem sizlere farklı başlıklar altında defalarca yazıp aktarmaya çalıştık. İlçe ile ilgili olarak oluşturmak istediğimiz aidiyet olgusunu bile isteye üstüne basa basa defalara anlattık.

Çünkü ilçemizin gelişmesi için çalışıyoruz.

Çünkü gelişmenin temeli iyi anlatmak diye düşünüyoruz.

Çünkü ilçemiz gelişirse hepimize faydası dokunacağına inanıyoruz.

FAKAT…

Fakat ne yazık ki sanırım bu yazdıklarımız bazı arkadaşlarımızın bir kulağından girip, diğer kulağından çıkıyor.

Neden mi?

Çünkü ilçemizi idare eden mülki ve idari yöneticilerimizden birçoğu ilçemizde ikamet etmiyor.

İlçemizde önemli projelere imza atan birçok iş adamı ilçemizde ikamet etmiyor.

İlçemizde hizmet veren memurlardan birçoğu ilçemizde ikamet etmiyor.

PEKİ, AMA NEDEN?

Metropol görüntüsünü ‘BETONLAŞMA’ olarak algılayan idareci ve özel girişimcilerin yok ettiği, fiziksel ve psikolojik sağlık ve sosyal yaşam anlamında insanoğlu için çok önemli anlamlar ifade eden Orman ve yeşil hemen yanı başımızda…

Sorun ulaşım ise yukarıda anlattık…

Sorun ikamet edecek kaliteli ve güvenlik ise onu da yukarıda anlattık…

Peki, ama sorun nedir?

BU YAZI NEDEN YAZILDI?

İlçemizin siyasi parti ilçe başkanları ve mülki ile idari isimleri geçtiğimiz günlerde Başakşehir ilçesine bağlı Şamlar Köyün’de lüks restaurantta toplantı yaptılar.

Daha sonra siyasi partilerimizden bir tanesinin kamu komisyonu, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleriyle Arnavutköy’de toplantı yaptı. Yine ilçemizin iş ve siyaset dünyası ile yöneticilerinden bazıları sosyal medya hesaplarında sık sık ilçemizin dışında bir yerlerde görüntüler yayınlayarak, ‘bu günde böyle’ diye paylaşımlarda bulunuyorlar.

Toplantılarda konuşulanlar Sultangazi’nin sorunları ama toplantılar Sultangazi’de yapılmıyor.

Ne büyük bir ironi…

ESNAF SESSİZ…

Aslında bu ilçenin bütün kahrını çeken ve yeri geldiğinde hepimizin kapısını çaldığı ilçe esnafımız ise bu durumu gayet hatta olması gerekenden daha gayet bir olgunluk ve sessizlikle sadece izliyor.

İlçemize yapılan konsept projeleri pazarlamaya çalışırken, yazının giriş kısmından sonra anlattığımız, “Ormanımız var, yollarımız var, raylı ulaşım imkanlarımız var, var oğlu var…” cümleleriyle ilçe dışından insanlara pazarlamaya çalışırken, kendimiz ilçeden oldukça mesafeli duruyoruz.

Ne büyük bir ironi…

Haber-Yorum

Hüseyin Gençer

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi, MHP kurultayında Devlet Bahçeli’yi destekleyecek

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.