a

Muhtarlar Yusuf Özel’e Cevap Verdi

Sultangazi Muhtarlar Derneği’nin geçtiğimiz hafta Cebeci Sosyal Tesislerinde ilçe protokolüne yönelik düzenlediği toplantıyı eleştiren MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel’e Sultangazi Muhtarlar Derneği’nden açıklama geldi.

İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ve birim müdürlerinin davet edildiği toplantıyı eleştiren MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, muhtarların ilçenin idari ve mülki amirleriyle bir araya gelerek, vatandaşların sorunlarına yönelik toplantılar yapmasının takdir toplayan bir davranış olduğunu belirterek, “Ancak son yapılan toplantıda bir fazla, birden fazla eksik var.” Dedi.

Özel yaptığı açıklamada; “Muhtarlar derneğimiz o toplantıya başta ilçe kaymakamımız, belediye başkanımız ve birim müdürlerini davet ederek, vatandaşların sorunlarını iletmek istemişler. Ancak her ne hikmetse bu toplantıya sadece AKP ilçe başkanını davet etmenin ne anlama geldiğine biz pek bir anlam veremedik. İlçe başkanlarının tamamını davet etmek, veya etmemek bir yana, sadece bir siyasi partinin ilçe başkanını davet etmek, benim dilim varmıyor ama başka bir anlam ifade eder. Sadece AKP ilçe başkanını davet ederek ve kendisine konuşma hakkı vererek, muhtarlarımız tarafsızlıklarını kaybetmişlerdir. Muhtarlarımıza sadece AKP’liler oy vermedi. Muhtarlarımızın mahallelerinde sadece AKP’ye oy veren insanlar ikamet etmiyor. Bütün bunların muhtarlarımız bizden daha iyi biliyorlar. Bu davranıştan dolayı Sultangazi Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yönetimini şiddetle kınıyor ve konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.” İfadelerini kullanmıştı.

MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel’in yaptığı açıklamalara Sultangazi Muhtarlar Derneği’nden cevap geldi.  Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel’in ‘Sultangazi muhtarları tarafsızlığını kaybetmişlerdir’ söylemini Sultangazi muhtarları olarak kabul etmiyoruz. İşin aslını öğrenmeden ‘muhtarları kınıyorum’ demeyi de şiddetle reddediyoruz. Toplantının içeriğini biz görüşmemiz de anlatmıştık. Tekrar medya üzerinden gündeme gelmesini yanlış bulduğumuzu belirtmek isteriz. Sultangazi muhtarları olarak her partiye aynı yakınlıkta olduğumuzu herkesin bilmesi gerektiğine inanıyoruz. Geçmişe bakıldığın da muhtarların siyasi partilerin her davetine katıldığını göreceksiniz. Siyasi partiler muhtarları ziyaret etmek istediğin de her siyasi partiye aynı samimiyetle karşıladığını herkesin bildiğine inanıyoruz. Zaten bu konuları üst üste, alt alta konulduğunda ne kadar tarafsız olduğumuz anlaşılacaktır.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Kut-ül Amare Zaferi’nin 100. Yıl Etkinlikleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.