a

Sultangazi’de “Türkiye Laiktir, laik kalacak” Gözaltısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi önceki gün gece saatlerinde gözaltına alındı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır” cümlesi gündeme bomba gibi düşerken,  CHP Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Murat Duar önceki gece Yunus Emre Mahallesi’nde bir duvara “Türkiye Laiktir, laik kalacak” yazdı. Duar, emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-BİR) düzenlediği “Yeni Türkiye Konferansları” panelinde, “Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” konulu konferansta 1982 Anayasası’nın herhangi bir yerinde Allah lafzı geçmediğini belirterek, “Biz Müslüman bir ülke olarak, dinden kendimizi arındırma, geri çekme durumunda olacağız? Niye? İslam İşbirliği Örgütü’ne kayıtlıyız, üyesiyiz, kurucusuyuz. İslam Kalkınma Bankası’nda varız. Bir İslam ülkesiyiz. Nedir yani? Neden? Laiklik olmamalı yeni anayasada ve dindar bir anayasa olmalı” ifadelerini kullanmıştı.

Kahraman’ın “Anayasa’dan laiklik çıkarılmalı” çıkışı, tartışılmaya devam ederken, Sultangazi’de yaşanan bir olay gözaltıyla sonuçlandı. CHP Sultangazi İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Murat Duar, önceki Yunus Emre Mahallesi’nde bir duvara “Türkiye Laiktir, laik kalacak” yazdı. Duar, kısa bir süre sonra gözaltına alın polis tarafından gözaltına alındı.

Çevreyi kirletmekten gözaltına alınan Murat Duar’a 200 TL para cezası verildi. İfadesi alınan Duar, daha sonra serbest bırakıldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Osman Cengiz’den Çarpıcı Açıklamalar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.