a

Çapa Sultangazi’ye Gelecek mi? Sağlık Bakanı Açıkladı

Yaşadığı mali sıkıntılar ve yıkık dökük binalarıyla ayakta durmaya çalışan 187 yıllık İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nin (Çapa), Sultangazi’de inşaat çalışmaları devam eden Sultangazi Devlet Hastanesi’ne taşınacağı ifade ediliyordu. Konu ile ilgili ilk defa konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Biz Sultangazi’deki hastaneyi İstanbul Üniversitesine verelim diye yapmıyoruz. O bölge insanına sağlık hizmeti sunalım diye yapıyoruz.” Dedi.

Müezzinoğlu, “Şu an İstanbul’un özellikle Rumeli yakasında fiziki mekan dönüşümleri; hem Çapa, hem Cerrahpaşa, hem Haseki, hem Okmeydanı, hem Şişli Etfal, hem de Seyrantepe’ye baktığımız zaman ciddi sorunlu bir dönemimiz var. Burada süreçleri sağlıklı planlayıp götüremezsek bu yakada (Avrupa Yakası) bir sağlık hizmeti sunumunda önümüzdeki 2 yılda sorun yaşarız. O nedenle Çapa ve Cerrahpaşa aynı anda değişime ve dönüşüme başlarlarsa burada ciddi bir sorun olur. Biz Sultangazi’deki hastaneyi Cerrahpaşa’ya veya İstanbul Üniversitesi’ne verelim diye yapmıyoruz, o bölge insanına sağlık hizmeti sunalım diye yapıyoruz. Seyrantepe’yi yine onların sıkıntılarını çözelim diye yapmıyoruz. Kendi sıkıntılarımız var ve Şişli Etfal’i oraya taşıyalım diye yapıyoruz. Okmeydanı deprem ile ilgili dönüşümü yapıyoruz ki; nereden baksak en az 1 yılı var. Dolayısı ile biz Sultangazi’yi ve ya Seyrantepe’yi Cerrahpaşa ve Çapa’ya vermiş değiliz. Ama şayet onlara verdiğimiz zaman, onların kendisi sistematiği ile onlar eğitimlerini ve sistemlerini görecekler. Günü gelince, protokol bitince, yeni yerleri olunca yeni yerlerine dönecekler. Kendi dinamikleri ve kendi kriterleri çerçevesinde hizmet verecekler. Ama bizim o bölgedeki sağlık hizmetimizi aksatıyorsa biz Haseki’yi de bir taraftan o zaman da vermeyebiliriz. Bunun planlamasını sağlıklı yapmazsak şunu diyemeyiz; bu yakada 10 milyon insana, ‘siz artık 2 yıl boyunca az hastalanın’ diyemeyiz. O zaman Cerrahpaşa ve Çapa’ya şunu deriz; siz planlı kendi dönüşümüzü yapın. Bunlar da gündemde” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İSAD Kongreye Gitti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.