a

Sultangazi’de Riskli Alana İptal

2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen Cumhuriyet Mahallesi’nin geleceği merak edilirken, Danıştay 14. Dairesi önemli bir karara imza attı. Danıştay Cumhuriyet Mahallesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın riskli alan kararı hakkında yeterli tespitler yapılmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 

6 Şubat 2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile  “Riskli Alan” olarak ilan edilen Cumhuriyet Mahallesi siteler Mevkii’nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasını öngören kararın yürütmesi Danıştay 14. Dairesi tarafından durduruldu.

 

Mahalle sakinleri riskli alan ilan edilen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki siteler mevkii ile ilgili aynı yıl içerisinde Danıştay’a dava açtılar. Cumhuriyet Mahallesi Siteler Yaşam ve Dayanışma Derneği’nin mahalleyi temsilen açtığı “Cumhuriyet Mahallesi riskli alan” davasın da dün Danıştay 14. Dairesi önemli bir karara imza attı.

 

Danıştay 14. Daire oybirliğiyle verdiği yürütmeyi durdurma kararında riskli alan kararının belge ve bilgi açısından yetersiz olduğunu belirtti. Daire söz konusu karar için yeterli inceleme yapılmadığını ve olası riskin hangi nedenlerle oluşacağına dair tespitlere yer verilmediğini kaydetti. Danıştay 14. Dairesi oy birliği ile riskli alan kararını iptal ederek, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 

Sultangazi'de Riskli Alana İptal-1 Sultangazi'de Riskli Alana İptal-2 Sultangazi'de Riskli Alana İptal-3

Karar sonrası Cumhuriyet Mahallesi Siteler Yaşam ve Dayanışma Derneği sosyal medya hesabından, “Mahallemiz için riskli alan kararı verildiği ilk günden itibaren bu kararın haksız ve hukuksuz olduğunu, insan haklarına, mülkiyet hakkına aykırı olduğunu, demokratik olmadığını söyledik ve yasal tüm haklarımızı kullandık. Danıştay’da görülen davamıza dün itibariyle mahallemizin riskli alan ilan edilmesi kararına karşı Danıştay 14. Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Yürütmeyi durdurma kararının mahallesi, evi, geleceği için mücadele eden tüm komşularımıza hayırlı olmasını diliyoruz” açıklamasında bulunuldu.

Tüm Yorumlar (2)
  • Dursun Kurt
    9 yıl önce
    0 0

    Orada yaşayanlara işgalci diyen sözde deprem uzmanı hala başkanlık makamını işgal eden şahsa ve orada kendini hukuk profesörü sananlara kapak olsun

  • BARIŞ
    9 yıl önce
    0 0

    Sonucun bu şekilde olması gerçekten mücadele eden dernek üyelerinin ve onlara destek veren mahalle halkının emekleri ile olmuştur.Bunun yanında;zengin olacağım diyen birkısım mahallelinin belediyeye çanak tutması da ,bu işi yalanlarla dolanlarla milleti kandırarak kendi menfaatlerini gözetmeside işin en ayıp tarafı…SONUÇTA EMEĞİ GEÇEN VE MÜCADELEDE DESTEĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Diriliş Osmanlı Başkanlığı Sultangazi’de

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.