a

İstiyorlar ki; Peşlerinden koşalım

Murat Atım döneminde devam eden gelenek, Suzan Dağlar Civan dönemiyle de devam ediyor.

 

Ak Parti’nin programlarına yerel basını davet etmeme anlayışı devam ederken, Yürütme Kurulu’nda bulunan gazeteci haber değeri taşıyan bütün programları haber yapıyor.

 

Tüm iyi niyetli yaklaşımlarımıza rağmen, yüzlerce kez bu konuyu bire bir dile getirmemize rağmen “Kendin çal kendin oyna” geleneği tüm hızıyla devam ediyor. Ak Parti bununla da yetinmiyor kendi medyasını Sultangazi’de yaratmaya çalışıyor. Suzan Dağlar Civan’ın açık desteğiyle kendisini bir anda Ak Parti’nin Yürütme Kurulunda bulan İlçe Başkan Yardımcısı ise Ak Parti’nin resmi yayın organı haline gelmiş.

 

Ak Parti son bir ay içerisinde “Yerel Yönetimlerin Sorunları” başlıklı, Sultangazi kamuoyunu yakından ilgilendiren toplantılar düzenledi. İlk toplantı Mahalle muhtarları ile düzenlendi. Bu programa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’de katıldı. İkinci toplantı ise geçtiğimiz hafta Ak Parti’nin mahalle temsilcileri ile gerçekleşti.

 

Ak Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği bu toplantılara her zaman olduğu gibi basın mensupları davet edilmedi. Her iki toplantıyı da Yürütme Kurulu’nda yer alan İlçe Başkan Yardımcısının haber sitesinden okuyoruz.  Yani Ak Parti kendi medyasını, kendi içerisinde oluşturarak yeni bir strateji yaratmaya çalışıyor.

 

Yıllardır iktidar partisine “Programlara neden davet edilmiyoruz?” sormaktan, bunu söylemekten dilimizde tüy bitti.

 

Murat Atım döneminde Ak Parti önemsemediği yerel basın ile arasına bir duvar ördü. Neredeyse hiçbir programına basını davet etmedi. Birçok programı basın duydu öğrendi, gitti. Ve haberleştirerek kamuoyunu bilgilendirdi.

 

Bayrağı Murat Atım’dan devralan Suzan Dağlar Civan’da her ne kadar diyaloglarını basın mensuplarıyla iyi tutsa da, programlara davet edilmeme geleneği Civan’ın döneminde de devam ediyor.

 

Üstüne basa basa bu konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen, bire bir görüşmelerde dile getirmemize rağmen değişen bir şey olmadı. Ak Parti’de gelenek tüm hızıyla devam ediyor.

 

2011 genel seçimlerinde tek bir programına yerel basını davet etmeyen Ak Parti, 2015 genel seçiminde de bu tavrını sürdürdü. 3 program dışında tek bir davet gelmeyince, yerel basında Ak Parti ile ilgili haberlere kamuoyu az rastladı. Bir kişi dışında birçok meslektaşımız davet edilmediği Ak Parti’nin programlarını takip etmedi.

 

GELENEK DEVAM EDİYOR

 

Eleştiriyi sevmeyen, eleştiriye açık olmayan, eleştiri yapıldığında yapılan haberlerin günahını başka isimlere çıkarmaya çalışan Ak Partili İlçe Yöneticileri, basının davet edilmediği Yürütme Kurulunda yer alan mevkidaşlarının yaptığı haberlere ise bir tepki göstermiyorlar.

 

Partinin ilçe başkanı “Başka siyasi cenahlar sizin üzerinizden siyaset yapmasın” diye yorum yapar, gazetecinin emeğine “Görüntü kirliliği yapıyor” diyen bankamit çalışanı SKM Başkanı ise, “Nevaleyi koparamadı” diye haddini aşan yorumlar yapar.

 

Bu yorumların sebebi ise sadece kendilerine yönelik eleştiri yapılması. Eğer eleştiri haber yapılmasa senden iyisi yok.

 

İstiyorlar ki; Peşlerinden koşalım. Haberci diliyle durmadan şişirelim. Yanlışı değil, iyiyi yazalım. Eleştirmeyelim. Dokunmayalım. “Kendin çal, kendin oyna” demeyelim.

 

Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan’a açık çağrımızdır;

 

“Eğer bu ilçede kendi medyanızı oluşturmaya çalışıyorsanız, bunu kamuoyu ile paylaşın. Paylaşın ki, bizlerde neyin ne olduğunu artık bilelim.

 

 

 

Tüm Yorumlar (1)
  • yerli suat avni
    9 yıl önce
    0 0

    son foto süper. adam uyuyor. herşeyi anlatan bir kare bu. adam uyuyor sultangazi toz soluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Bu Üçlü Neden Biraraya Geldi?