a

600 Ak Partili CHP'ye geçti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, İl Başkanlığı’nda yapılan törenle AKP'de İl ve İlçe Yöneticilikleri yapmış, aralarında Mahalle temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişilik bir gruba rozet taktı. 

AKP Bornova ve Bayraklı İlçe teşkilatlarında görev almış, AKP’ye kayıtlı 600 kişi, geçtiğimiz aylarda Bayraklı’da yaşanan görevden almaların ardından CHP’ye geçme kararı aldı. 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, İzmir Milletvekilleri Hülya Güven ve Mehmet Ali Susam’ın da katıldığı rozet töreninde konuşan AKP Bornova İlçe eski Başkan Yardımcısı Şeref Balbay, ‘’Sayı 600 kişi, CHP’ye katılıyoruz. Varan bir diyoruz, bayramdan sonrada 4 bin 500 kişiyle CHP’ye katılacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum’’ diyerek AKP’den CHP’ye geçişin bayram sonrası hız kazanacağını belirtti.

Engin; ‘’Siyasetçinin Görevi İnsanların İrfanlarını Ölçmek Değil’’

‘’Uzun süredir çeşitli partilerden İzmir İl ve İlçe örgütlerimize katılmak isteyen çok değerli siyasetçiler ve sade yurttaşlar vardı’’ diyerek sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin AKP’den CHP’ye geçişleri şu sözlerle değerlendirdi: ‘’Geçen hafta HAKPAR’dan ve İşçi Partisi’nden partimize katılım oldu. Bu hafta da Bayraklı ilçe siyasetine hizmet veren çok değerli arkadaşlarımız var. Bayraklı İlçe örgütünde ilçe başkan yardımcılığı yapmış, daha öncede Bornova’da ilçe yönetimlerinde görev almış Şeref Balbay il başkan yardımcımız Mustafa Çekiççi AKP’de görev yapan. Bunların tek amacı İzmir’e Bayraklı’ya, Bornova’ya ülkemize hizmet etmek. Ama onları kutluyorum. Ülkemizin götürülmek istediği yeri hiç de hoş olmayan diktatöryel çatışmacı artık ekonomisi üretmeyen, işsiz sayısı her geçen gün artan, kadınları eve kapatan hele İzmir’de karşılığı hiç olmayan bir anlayışa dur diyerek, özgürlük, demokrasi, aş, iş ülkenin bütünlüğü laik sosyal hukuk devletimize sahip çıkmak için bundan sonra beraber yol yürüyeceğiz. Buradan il başkanı olarak partimize yeni katılan arkadaşlarımızın diğer arkadaşlarımızdan hiç farkı olmayacağını söylüyorum. Siyasetçinin görevi insanların irfanlarını ölçmek değil kazançlarını arttırmak, mutlu, huzurlu bir ülke yaratmak, daha iyi okullarda daha iyi hastaneler insanların gençlerin daha rahat iş bulacağı alanlar yaratmaktır. Siyasetin gündemi hiçbir zaman toplumun arasına nifak sokmak, insanları etnik kökenleri, inançları ve zengin fakir diye ayırmak değildir. Siyasetin görevi güçlü dünyada itibarı olan güçlü bir ülke yaratmaktır.’’ 

‘’Büyüyerek Çoğalarak Yolumuza Devam Edeceğiz’’

Görev ve sorumlulukları kapsamında yeni yol arkadaşları edindiklerini belirten Engin, ‘’İnanıyoruz ki büyüyerek çoğalarak yolumuza devam edeceğiz ve 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimle İzmir’de büyük bir oy farkıyla tekrar iktidar olacağız. Bu yolda bize AKP ve çeşitli partilerden katılacak arkadaşlarımızın da payı olacaktır. Bu arkadaşlarımızın anlatacakları çok iyi hikayeleri olacaktır. Siyasetin ülkeye, insanlığa ve yaşadığı yere bir hizmet ve sorumluluk olduğunun hepimiz bilincindeyiz, bu arkadaşlarımızda bunun için buradalar. Bizlere koyacakları bu katkı için CHP İzmir İL Başkanı olarak kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum, tekrar aramıza hoş geldiniz diyorum. Bu parti Türkiye’nin en eski partisi Cumhuriyet kurulduğunda Adnan Menderes’te Celal Bayar’da bütün demokrat partilerin kurucuları Cumhuriyet Halk Partliymiş. Kuruluşu Cumhuriyet Halk Partisi’nin öncülüğünde beraber gerçekleştirdik. Hep beraber olduğumuzda Türkiye dünyanın en başı dik ülkesiydi. Bu birlik ve beraberliği Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yeniden yapacağız. Hepinize tekrar aramıza hoş geldiniz diyorum’’ ifadelerini kullandı.

Balbay; ‘’4 Bin 500 Kişi Sırada Bekliyor’’

CHP’ye geçmekten mutluluk duyduklarını belirten AKP Bornova İlçe eski Başkan Yardımcısı Şeref Balbay, ‘’AKP’den istifa ediyoruz. İstifa etmemizin haklı gerekçeleri var. Bayraklı ilçesi kongresi oluşurken bir haksızlığa uğradığımızı belirtmek istiyorum. Halkın iradesine halkın sandıktaki gücüne yok saydılar. 12 Eylül’e, darbeye karşıyız dediler ama kendi üyesine, kendi iradesine ve kendi delegesine ihtilal yaptılar. Biz burada Mustafa Kemal’in söylediği “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” sloganıyla CHP’ye katılıyoruz. Sayın İl Başkanıma, Bayraklı Belediye Başkanıma ve basın mensuplarına şunu söylemek istiyoruz, “Bizler halka hareketini Bayraklı’da AKP’de başlattık. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bunu devam ettirmek istediğimizi belirtmek istiyoruz.4 yıldır tek başına iktidar olan AKP hükümeti Bayraklı ilçesine bir çivi bile çakmadığını söylemek istiyorum. Bayraklı Belediye Başkanı kendi kompleksini, kendi belediye binasını yapıyor. Hükümetin yapamadığını belediye başkanı yaptı. İnşallah ileriki zamanlarda sayın belediye başkanımla çalışmaktan onur ve gurur duyacağım’’ dedi ve ’’Sayı 600 kişi, CHP’ye katılıyoruz. Varan bir diyoruz, bayramdan sonrada 4 bin 500 kişiyle CHP’ye katılacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

Ölçer; ‘’AKP Bayraklı’yı Rant Merkezi Olarak Görüyor’’

Yaklaşık 600 kişinin kayıt olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, ‘’Ben buradaki salonda bulunan, AKP’den bugün CHP’ye geçecek olan arkadaşlarımla saha içinde geçmişte birçok yarışlar yaptık. Ancak şunu belirteyim, burada görülen tüm arkadaşlar AKP’nin Bayraklı’da emektar, mahalleleri diri ve ayakta tutan, AKP’nin almış aldığı oyları oralarda zirveye çıkarmak içi çalışan arkadaşlarımdı. Onarlı çok iyi tanıyorum, bugün Bayraklı CHP ilçe örgütü ve il örgütümüz için son derece güzel bir gün. Onun mutluluğunun yaşıyorum. Arkadaşlarımızın sıkıntısı iki yöndeydi, birincisi demokratik anlamda kazanmış oldukları ilçe kongresinden sonra onların antidemokratik bir şekilde görevden alınmalarıydı, ikinci endişeleri de AKP’nin şuan ki mevcut olan atanan yönetimini Bayraklı’yı bir rant merkezi olarak gördüğü ve bu paylaşımlarla Bayraklı’ya hücum ettiğini görerek, Bayraklı halkının çıkarlarını da savunan bir anlayışla partisi ne olursa olsun biz doğru gördüğümüz yönde siyaset yapacağız anlayışıyla aramıza katıldılar’’ diye konuştu ve partiye kayıtlarda Bayraklı belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın da çok büyük etkisi olduğunun altını çizdi.

Karabağ; ‘’Bayraklı’nın toprak rantına göz diken ve inşaat mafyaları…’’

CHP’ye katılanların yeni AKP Bayraklı yönetiminin ranta dönük düşüncelerini görerek istifa ettiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ‘’Bugün aramıza katılan AKP’de görev yapmış arkadaşlarımızın yapısına baktığımızda hepsi emekten ve halktan yana tavır almış, aslında halkın kendisi olan emekçilerin kendisi olan ve çoğu da gecekondularda yaşayan kırsal kesimi bir araya getiren arkadaşlarım kendileri. Kongre döneminde yaşadıkları haksızlık ve gördükleri gerçekle ortaya çıkmıştır, Bayraklı’nın toprak rantına göz diken ve inşaat mafyaları tabi ki bu dönem buraya gözlerini dikti. Arkadaşlarımızın görevden alınması özellikle rantın önünü açmak içindir. Bunu gören AKP’nin zeminindeki iyi niyetli dostlarımız Bayraklı’da 4.5 yıldır uygulana belediyeciliği içine alan yorumla partiyi terk edip bizimle olma noktasına geldiler. Bu doğru bir tavırdır. Biz asla taraf olmadık, belediyecilik yaparken AKP’li dostlarımla diğer partili dostlarım da bizden sıcak ilgi görmüşlerdir. Bayraklı’da kardeşliği, dostluğu, sevgiyi ve barışı götürme noktasında birlikteyiz, bir araya geldik. Bundan sonraki yol yürüyüşümüz Bayraklı’da halkın iktidarını yeniden kurmak için olacaktır. Bunun için sizinle olmaktan guru duyuyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

Ali Engin’den İstifa Değerlendirmesi: ‘’Partide Kaos Bekleyenler…’’

Aday adaylığı istifalarının son günü olan 15 Temmuz’da gelen istifaları değerlendiren Engin, ‘’Partimiz yerel seçimlere ilişkin bir yol haritası çizmişti. Buna göre görevli arkadaşlarımız dün istifa etti. Dün 30 ilçeden 16 ilçe başkanı istifa etti. 3 İl yönetim kurulu üyemiz de görevi bıraktı, onlara emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Yerlerine de çok tecrübeli ve değerli, benimde çok yakından tanıdığım arkadaşlarımız geliyor. Bunun içinde çok sevinçliyiz. İlçe örgütlerimizde de sıkıntı yok. biz zaten 1 aydan beri bu süreci yönetmeye çalıştık, en geç Cuma gününe kadar 16 ilçe başkanımız seçilmiş olacak. Önümüzdeki hafta da onlarla beraber basının karşısına çıkacağız. Partimiz kurumsal bir parti, tüzüğe ve programa göre yönetiliyor. Parti yoluna devam ediyor, 31 Temmuz’a kadar da aday adaylarının müracaatını alacağız, hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Partide kaos bekleyenler, başka şeyler bekleyenler bir daha hayal kırıklığına uğramışlardır. Parti hızla İzmir’de çoğalarak yoluna devam etmektedir. Gerek parti içinden, dışından partiyle ilgili olumsuz veya bazı beklentileri olanları yeni katılan arkadaşlarımızla hayal kırıklığına uğratacağız’’ şeklinde konuştu ve ilçelerde birden fazla aday çıkmasının sorun yaratmayacağını, demokrasi içinde seçime gidileceğini belirtti.

AKP’den CHP’ye Geçen ve İl-İlçe Yönetimlerinde Görev Yapmış İsimler Şöyle:

Şeref Balbay-Bornova İlçe Başkan Yardımcısı, SKM Başkanı, İl delegesi

Mustafa Çekici-İl Yönetim Kurulu Üyesi, İl Delegesi

Yılmaz Sayni-Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı, İl Delegesi, Kurucu

Hasan Aydemir-Bornova Başkan İlçe Başkan Yardımcısı

Nuri Üstün-Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi

Yusuf Çiçek-Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi

İbrahim İlkhan-Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi

Mevlüt Kömür- Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı

Bülent Sönmez-Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı

Ahmet Kara- İlçe Yönetim Kurulu Üyesi

Nadire Kaplan- İlçe Yönetim Kurulu Üyesi

Tüm Yorumlar (1)
  • admin
    11 yıl önce
    0 0

    Cumhuriyetci arkadaşlarım,abilerim,ablalarım,amcalarım,babalarım,dedelerim herkez. sahip çıkalım Allah razı olsun Alevi kesimdeki kardeşlerimizden sahip çıkıp ayakta tuttular partiyi fakat küskünlüğü bırakalım sahip çıkalım tekrardan organize olalım destek olalım kalabalık olalım gerçek Türk insanına yanaşır şekilde demokrat bir şekilde Türkiyeye yakışır bir şekilde büyüyelim. yeni nesil zaten bizimle. Haydi büyüyelim

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CHP ve MHP İttifakı Ak Parti'yi Bitirir mi?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.