a

19 bin gaziye müjde!

Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan 4 yeni kanun hükmünde kararnameden gazilere müjde çıktı. Konuyu yakından takip eden ve birçok defa TBMM’de gündeme getiren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “1,5 yıllık emeğin sonucu Terörle mücadele sırasında yaralanıp Gazi sayılmayanlar ‘Gazilik’ haklarına kavuşmuştur” dedi.

Terörle mücadelede gazi olan 19 bin kişi bin 404 lira ile iki bin 150 lira arasında ‘gazilik maaşı” alacak. Gaziler arasındaki farklar ortadan kaldırılacak.

Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan 4 yeni kanun hükmünde kararnamede gazilerin arasındaki farklar kapatılacak, bütün gazilerin yararlanacağı imkanlar ortaya konulacak. Yaklaşık 19 bin kişi terörle mücadele sırasında, herhangi bir uzuv ya da fonksiyon kaybına uğrayan kişiler 1404 lira ile 2150 lira arasında gazilik maaşı alacaklar.

Terörle mücadele sırasında yaralanıp Gazi sayılmayanların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde adeta sesi olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem,  konu ile ilgili kanun teklifi, soru önergesi, basın açıklamaları ve mecliste yapılan genel kurul konuşmalarında hakları verilmeyen gazilerin tüm haklarının verilmesi için mücadele etti.  Erdem, olağanüstü hal kapsamında yayımlanan 4 yeni kanun hükmünde kararnameden gazi sayılmayanlara gazilik haklarının verilmesini değerlendirerek, “Kanun teklifi, soru önergesi, basın açıklaması, kürsü konuşmaları,1,5 yıllık emeğin sonucu TMSY gazilik haklarına kavuşmuştur. Hayırlı olsun!” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Enes Mangalbaşı hizmete girdi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.