a

Suriye’den seçmen mi ithal etmek istemektedir?

Milliyetçi Hareket Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel, yayımladığı yazılı basın açıklamasında Suriyeli mültecilere vatandaşlık hakkı ile ilgili, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın Suriyeli mültecilere yönelik ‘vatandaşlık verme’ ifadeleri milletimizde büyük bir tedirginliğe sebep olmuştur. AKP iktidarının iflas etmiş, rezil olmuş Suriye politikaları zaten ülkemizde büyük bir mülteci sorunu yaratmıştı.” İfadelerine yer verdi.

MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyelilere vatandaşlık verileceği açıklamasını eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Suriyeli mültecilerden isteyenlere vatandaşlık verilecek” açıklamasına değinen Yusuf Özel, şunları söyledi:

“Milyonlarca Suriyeli ülkemizde yaşamakta, bu da iki taraflı sosyal ve ekonomik sorunlar dizisine sebebiyet vermekte.Nüfus yapısı değişen şehirlerimiz, mülteci ile birlikte gelen teröristlerin engellenememesi, ekonomik sorunlar ülkemizi zora sokuyor.Sormak istiyorum; İktidar ve Sayın Cumhurbaşkanı Suriye’den seçmen mi ithal etmek istemektedir ? Yarın bir gün vatandaş yapılan Suriyelilerin ülkemizde ‘anadil’, ‘eğitim’, ‘özerklik’ taleplerinin olmayacağının garantisi var mıdır ?

Sayın Cumhurbaşkanı bu sözlerine açıklık getirmelidir. Bugüne kadar kaç Suriyeli vatandaş yapılmıştır açıklamalıdır. AKP ve Sayın Cumhurbaşkanı, Suriyelilere vatandaşlık verme sevdasından kesinlikle vazgeçmelidir. İktidar ülkemizi zora sokacak adımlar yerine, Suriyeli misafirlerimizi vatanlarına huzurla kavuşturacak diplomatik adımları atmalıdır. Bu süre zarfında da Suriyeli misafirlerimize Türk tarihinin gereği olan misafirperverliği göstermeli, istismarları engellemelidir.  Ve tabi ki Türkmen soydaşlarımızın bu süreçte hiç bir şekilde mağdur olmaması için gerekli insani ve siyasi adımlar kesinlikle atılmalıdır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TUİK Sultangazi’de Satılan Konut Sayısını Açıkladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.