a

Arnavutköy Siyasetinde Son Durum

Arif SAPMAZ– Eminhaber/ Partilere aday adaylık başvurularının başlamasıyla birlikte birçok iş adamı, siyasetçi belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adaylık başvurularını partilere yapmaya başladı.

Arnavutköy’de en yoğun ilgi Arnavutköy’de iktidar partisi Ak Parti’de oldu. Birçok meclis üyesi ve belediye başkan aday adayı ilçe başkanlığına resmi başvurularını yapıyor. Ak Parti’de belediye başkan aday adaylığı için 15 aday adayı başvurdu. Ak Parti’de resmi başvuru yapan isimler ise, S. Hurrem Aksoy,  A. Haşim Baltacı, Ali Osman Çolak, Abdullah Demirhan, Zeki Kazancı, Hatip ArasMüfit Taşkın, Nedim Kılıç, Fatih KarabalıkAli Bakaner, Mesut Taşar, Ayhan Doğan, Mustafa Karakuş, Necati Kök ve Mustafa Akboğa oldu.

MHP Arnavutköy İlçe Teşkilatında belediye başkanlığı için aday adaylık süreci devam ederken şuana kadar 2 aday adayı resmi başvurusunu yaptı. Şuana kadar MHP’ye resmi başvuruyu yapan Yüksel Emir ve Ahmet Kılıç oldu.

CHP Arnavutköy ilçe örgütünde de başvurular devam ederken resmi olarak ilk başvuruyu Av. Dilek Aras gerçekleştirdi. Eski CHP ilçe başkanı Ali İhsan Ercan ve TDH ilçe başkanı Ruhi Tuncel‘in de belediye başkanlığı aday adaylığı için ismi geçiyor.

Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığında Belediye Başkan adaylığı için ise temayül yoklamalarında 14 isim ön plana çıkıyor. Saadet Partisinde öne çıkan isimler ise;  Adem AkgülAhmet Ziya BalcıAli Rıza DurmazErdal YılmazFatih KılıçoğluHacı DinçHayri KarabıyıkHıfzı Kekeçİbrahim Yıldızdoğanİbrahim Mestoğluİlyas TongüçŞükrü KızılağılYusuf Dal ve Zeki Başaran.

BDP’nin ise batıda yerel seçimlere HDP olarak girme kararının akabinde, BDP Arnavutköy’de de HDP ile yerel seçimlere girecek. Bu nedenle belediye başkan aday adayı olacaklar BDP’den istifa ederek HDP’ye geçiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Cahit Altunay Rakipsiz