Sultangazi Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Gazi Mahallesi’nde tapu ve mülkiyet sorununun çözmek için çaba sarf ettiklerini, ancak İSKİ’nin 800 günlük raporlama süresinin buna engel olduğunu söyledi.
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’un seçim vaatleri arasında yer alan “tapu ve mülkiyet” sorununun çözümüne yönelik çalışmalar devam ediyor. 30 yıla aşkın süren bu soruna son vermek isteyen Dursun, İmar uygulamasıyla Yayla Mahallesi’ndeki tapu sorununu çözüme kavuşturmuştu. Şubat ayında Yayla Mahallesi’ndeki yerlerin tapularını vatandaşlara dağıtan Dursun, Gazi Mahallesi ve çevresinde yer alan bölgelerin de tapu ve mülkiyet sorununu çözmek için çalışmalar yürüttü. 1989 yılından bu yana devam eden sorunu çözmek için kolları sıvayan Dursun, bürokrasiye takılmış durumda. İSKİ Genel Müdürlüğü’nün 800 günlük raporlama süresi, hizmete engel oluşturuyor.
Sultangazi Belediyesi Eylül ayı toplantısında gündem dışı söz alarak, konuyu meclis gündemine taşıyan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, “Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Dursun beyefendi Gazi Mahallesi’nde yapmış olduğu toplantı sonucunda, buranın 30 yıla aşkın olan sorununu çözeceğini söylemişti. Havza dışında kalan ve sorunlu olan 1989’dan beri devam eden tapu ve mülkiyet sorununu çözeceğimizi söylemiştik. Ve bunun birinci aşaması çözüldü” dedi.
Yiğit, yapılan bazı toplantılarda hizmetin önünü kesmek için bazı kişiler tarafından olumsuz görüş bildirildiğini, vatandaşın tapularını almalarını engellenilmeye çalışıldığını söyledi.
Yiğit konuşmasının devamında şunları kaydetti;
“117 adet parselin havza dışından ve imarlı olan parsellerin tapularını almaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olur verdi. Ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü talimatıyla şu anda çalışmalar bitmek üzere. Bazı vatandaşlarımız Milli Emlak Müdürlüğümüzün istemiş olduğu belge ve bilgileri getirdiler. Bizde Milli Emlak Genel Müdürlüğüne gönderdik.
Geri kalan yaklaşık 600 parselli ilgilendiren havza ile ilgili de Mayıs 2019’da İSKİ Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulunduk. Ve iki defada toplantı yaptık. Geçen ay, konunun ihale edildiği bilgisini aldım. Ancak en fazla 1 yıl ve veya birkaç ayda raporlama süreci olması gerekir. Süre olarak 800 gün olduğunu söylediler. 800 gün bir raporlama süreci mi olurmuş? Buradaki CHP’li meclis üyesi arkadaşlarıma sesleniyorum; Gelin beraber çalışalım İSK’ye biraz baskı yapalım. Bunu öne çeksinler. Vatandaşlarımız bir an önce tapularını alsınlar.”
‘Partizanlık Yapılıyor’
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.