a

Halk İçin Siyaset Yapıyoruz

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın liderliğinde, 23 Kasım 2018’de kurulan Yeniden Refah Partisi, birçok il ve ilçede olduğu gibi Arnavutköy’de de ilçe teşkilatı kurmuş ve İlçe Başkanlığına da Abdurrezzak İlbeyi atanmıştı.

Röportaj- Tuğçe HUY-Emin Haber/ARNAVUTKÖY… Yeniden Refah Partisi’nin Arnavutköy’deki konumunu ve siyaset anlayışını Emin Haber’e anlatan Abdurrezzak İlbeyi, “Adımız yeni olsa da bizim 50 yılı aşkın milli görüş davamız var” diyerek şöyle devam etti; “Nihayetinde Erbakan hocamızın 1969 yılında Bismillah diyerek başlayan bir harekettir bu. Yine Erbakan hocamızın değimiyle ‘kıyamet sabahını’ görecek biz buna inanıyoruz. O yıllardan bu güne kadar ayakta duran milli görüş ve yine milli görüşten ayrılan şahsiyetlerin bakın ki bugün devletin her kademesinde söz sahibidirler; Başbakanlık yapmışlardır, Cumhurbaşkanlığı yapmışlardır. Yani buda gösteriyor ki milli görüş o kadar bereketli ve ne kadar dal verdikçe kök sapasağlam duruyor” dedi.

‘SEVGİ VE MUHABBET YOKSA İNSANLARI İKNA ETMEK ZORDUR’

2011 yılında Necmettin Erbakan’ın vefatından sonra milli görüş anlayışının sahipsiz kaldığından bahseden İlbeyi, Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın 23 Kasım 2018’de Partinin başına geçmesiyle bu sahipsizliğin ortadan kalktığını söyledi. Ayrıca 17 Kasımda Ankara’da gerçekleşen merkez kongresinin, ne koşullarda ve nasıl toplandığını da şu sözlerle anlattı; “Geçtiğimiz hafta 17 Kasım’da Ankara’da genel merkez kongremizi yaptık. Salonun içi hıncahınç doluydu ve bizim gördüğümüz bu kuru bir kalabalıktan ziyade heyecanlı bir kalabalıktı. Düşünsenize Hakkari’den bile insanlar kaç otobüsle oraya gitmişler. Yine biz Arnavutköy olarak buradan yaklaşık 300 kardeşimizle beraber gittik. Yani bu insanlar, bu kardeşlerimiz parayla bir yerlere götürülmedi, tamamen inanarak geldiler. Gecenin bir vakti bismillah dedik yola çıktık, programa katıldık bizim için yaklaşık 24 saatlik bir zaman dilimi. Bu zorlu yolculuğa insanları ikna etmek zordur. Tabi insanlarda bir sevgi muhabbet yoksa bir özlem yoksa kolay kolay kimsenin yapmayacağı bir şeydir. Onun için milli görüşe ihtiyaç bu ülkede hiçbir zaman bitmez.

‘PARTİMİZE VE GENEL BAŞKANIMIZA AMBARGO VAR’

Her zaman milli görüşe ihtiyaç vardır. Bizlerde bunu hakkıyla temsil etmek için genel başkanımız ve bizler bu yola çıktık. İnanıyoruz ki günden güne de ete kemiğe bürünüyor. Çünkü biz şunu da gözlemliyoruz, yerel basın ki siz değerli kardeşlerimizle de ara ara böyle muhabbetler ediyoruz. Siyasi konuşmalar üzerine ancak genel manada, ulusal basında partimize ve genel başkanımıza bir ambargo var. Bunu gözlemleyebiliyoruz. Tabi buda çokta umurumuzda değil açıkçası çünkü halk nazarında olan teveccühü bizler görüyoruz. İnsanların bakışları ve sözleriyle bizler bunları duruyoruz. İşte bu bizim için bir ölçüdür zaten hemen hemen her hafta sahadayız. Yani bugün Türkiye’deki bütün siyasi partiler zannımca biraz bizlere bakarak bir iki kıpırdama yaptılar ama biz sahadayız. İnsanlara bu davayı anlatıyoruz, davet ediyoruz, üye yapıyoruz ve gönüllerine gülüyoruz.

‘SIRADAN BİR TABELA PARTİSİ DEĞİLİZ’

Arnavutköy Refah Partisi İlçe Başkanlığı, geçen sene Şubat aylarının başı gibi Bismillah diyerek başladık arkadaşlarımızla ve akabinde de burayı tuttuk. Siyasi faaliyetlerimizi burada yürütüyoruz. Deminde belirttiğimiz gibi sıradan tabela partisi değiliz. Bugün Arnavutköy’deki mahallelerin hemen hemen birçoğunda temsilciliklerimiz var. Artı Baş Müşahitlerimiz var. Yine artı Baş Müşahit Eğitim Toplantıları yapıyoruz. İşte biz bunlarla kılcal damarlara inene kadar çalışacağız. Burada kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve yine ana kadememiz diri bir şekilde çalışıyoruz.

‘KİMİNLE GÖRÜŞTÜYSEK İLLAKİ BİR DERDİ VAR’

Arnavutköy’ün ekonomik boyutu gizlenemez bir konu, buna da yerelden bakmak daha doğru olur. Arnavutköy 2009 yılında ilçe olmuş bir yer, gelişmeye müsait olan bir yer, birçok projenin yapıldığı ve yapılacak olan bir yer olmasına rağmen, gerektiği kadar hizmetlerin alınmadığını biliyoruz ve görüyoruz. Burada en basit merkezi yerlerde dahi modern semt pazarlarının olmayışı buna bir örnektir. Bu Arnavutköy için bir eksikliktir. Artı hala eğitim noktasında 50- 55 kişilik sınıflar var. Yine buda bir eksikliktir. Yine tek yönlü trafik uygulamasının gelişi güzel yapılması akabinde gidişlerin ve gelişlerin bariyerlerle tam denetlenmemesi bazı günler burası tabiri caizse arapsaçı gibi oluyor. Yani bunlar genel manada gözümüze çarpan şeyler, tabi yine bir başka sorun olarak ta imar meselesi var. Bizler kiminle görüşüyorsak illaki bir derdi var. Yani bunlarında özellikle şuan görevde bulunan yetkililerin bu konulara çözüm bulması lazım. Zaten halk için siyaset yapmanın da en önemli şartı budur. Bizler siyasetimizi halk için yapıyoruz, öylede yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AK Partili İBB üyelerinin oylarıyla kabul edildi: Büyükşehire ait taşınmazlar ilçe belediyelerine devredildi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.