a

C Caddesi Prestij Yolu’nu esnafa sorduk

“Sultangazi Caddeleri Prestij Kazanıyor” projesi kapsamında 50. Yıl Mahallesi C Caddesi Prestij Yolu çalışmaları devam ediyor. C Caddesi Prestij yol uzunluğu 775 metre olurken, cadde üzerindeki esnaf ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için araç park cepleri oluşturulacak.

Peki, C Caddesi’nde bulunan esnafla prestij yolu için ne düşünüyor? Devam eden çalışmaları nasıl değerlendiriyor? Emin Haber, C Caddesi esnafına sordu.

Söz konusu proje kapsamında yürütülen çalışmada kaldırımların genişletilerek yaya konforunun artırılması hedeflendiği ve bunun neticesinde kaldırımlar geniş, yolun ise kaldırıma nazaran daha dar hale geldiği bilgisi verildi. Bu durumun araç trafiğine neden olacağını belirten esnaflar ‘kaldırımlar park oldu’ şeklinde konuşarak ‘bize böyle olacağını söylemediler’ dedi. Yolun şimdiki halinin sıkıntıları gidermediğini de dile getiren cadde esnafı, “Projeye başlanırken bize kaldırım yapılacağı söylendi, park yeri olacağı söylenmedi” diyerek duruma tepki gösterdi.

Henüz çalışmanın tamamlanmadığı yolda eleştirilerin yanı sıra projeye olumlu bakan esnaflar olsa da bitmeyen yol çalışması, genişleyen kaldırımların yanında yolun küçülmesi ve kaldırımlara mantar yerleştirilmediği için park olarak kullanılması gibi etkenler esnafı ikiye böldü.

‘KALDIRIMLAR TEKRARDAN NEDEN SÖKÜLDÜ?”

Yol çalışmasının bittiği ancak hala yolların tekrar kazılıp yapılmasından şikayetçi olan 50. Yıl C caddesi esnaflarından Fatih Şanlı, “Ben Sultangazi 50. Yıl C caddesinde esnafım. Belediye tarafından yapılan prestij çalışmasının dün son hali yani ikinci asfaltı da atıldı, ikinci asfaltın atılmasından sonra tekrardan bugün belediye ekiplerince elektrik arızası olduğu öne sürülerek yine 2067 – 2071 sokak arasında yine kazı çalışması başlatıldı. Tekrardan yapılan kaldırımlar söküldü. Benim burada demek istediğim başlarında bir dünya çalışan mühendisler varken bunların tekrar tekrar sökülüp yapılmasından şikayetçiyiz, sürekli mahallelerde elektrikler gidiyor, benim anlamadığım bir şey biten bir şeyi neden baştan başlatılıp tekrardan bu hale geliyor” dedi.

‘YAPILAN ÇALIŞMA GÜZEL İNŞALLAH İSTENİLEN SONUÇ ALINIR’

C caddesinin başka bir esnafı olan Nail Alkan ise şunları konuştu; “Bu proje ilk başta 2004-2005 yıllarıydı sanırım. Yine bu caddeyi canlandırması için yapılan bir çalışma başlatılmış ancak bundan olumlu sonuç alınamadı. Şimdi tekrar döndürülüp asfalt yapılması belki bu caddeyi canlandıracaktır, çünkü araç girmeyen cadde de hareket olmuyor. Yapılan işlem güzel, Bu işlemin sonunda yol biraz ufaldı ama sonuçta bir araba park ettiğinde karşı tarafta park etmemesi lazım yani onu ayarlamaları gerekiyor. Kaldırımlar belki biraz ufak olabilirdi ama çok sıkıntı doğuracağını sanmıyorum. Bu çalışma caddeye ne katacak onu da zaman gösterir, çalışma güzel, inşallah istenilen sonuç alınır ve caddemiz canlanır”

‘KALDIRIMLARI ARAÇ PARKINA AÇIK HALE GETİRDİLER’

Prestij çalışmasının bölgede bulunana vatandaşın ve esnafın konforunu sağlayamadığı, yaylarında, esnafında mağdur edildiğini söyleyen yine başka bir esnaf olan Ergin kahveci ‘kaldırımları araç trafiğine açık hale getirdiler’ diyerek şunları söyledi; “Biz 50. Yıl C caddesinde esnafız bizim şikayetimiz yolların bozuk olduğuyla alakalıydı; yayaların yürüyemediği yolda, kaldırımların park işgalinde olduğu ve bununla yayaların mecburi kaldırımlarda değil yollarda yürüdüğü ve yürürken de araçlar tarafından taciz edildiğiydi; yani korna çalınması, sözlü taciz vs. daha sonra belediyemiz dedi ki, biz size yol yapalım, yolu yaptılar ama yolu yaptıktan sonra yine kaldırımı araç parkına açık hale getirdiler. Yani sanki birilerine bir şeyler yedirmek için yol yapılmış gibi oldu. Bu seferde biz kendi dükkanlarımızın önüne araç parkını engellemek için bariyerler koyduk ama bu seferde zabıtalar ceza yazdı, bizde trafik zabıtayı aradık muhatap bulamadık, emniyeti aradık onlarda ilgilenmediler. Yani burada sanki devlet yokmuş gibi yaşamaya çalışıyoruz”  

KALDIRIMLAR BU HALİ İLE ESNAFI MAĞDUR EDİYOR

Yol çalışmasıyla alakalı başka esnaflarda prestij çalışmasıyla alakalı açıklamalarda bulundu;

Orhan Akay; “Caddeyi asfaltladınız, kaldırımı yaptınız, teşekkürler Allah razı olsun. Ama şu kaldırımı ne amaçla yaptınız onu merak ediyorum, park edilsin diye mi? yayalar yürüsün diye mi?  Tek problem bu. Şimdi bu şekilde kaldığı zaman bir araba yola park etse iki araba geçemez, çift yönlü burası, adam arabayı kaldırıma park etse yayalar bu sefer yolda yürümek zorunda kalacak yani çok saçma sapan bir şey oldu, şunu akıl sahibi hiç kimse izah edemez. Bu yanlıştan bir an önce dönmeliler”

Mustafa Esen; “Sayın Sultangazi Belediye Başkanım çok güzel yaptınız caddemizi yalnız kenarlara ya mantar ya da ince siyah demirlerden yerleştirmeniz gerekiyor. Bunlar olmadıkça arabalar park niyetine kaldırımları kullanıyor. Bizim derdimiz kaldırıma arabaların park etmesinden kaynaklanıyor, bu yolu yaptırmamızın sebebi buydu. Biz yol kenarlarına sivri taş veya mantar dikilmesini istiyoruz”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Nikah törenine giderken kaza yaptılar 1 ölü, 4 ağır yaralı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.