a

İYİ Parti İlçe Başkanı Sinan Taşkın ‘dan Dobra Açıklamalar

İYİ Parti İlçe Başkanı Sinan Taşkın Emin Haber’e konuştu. Dobra açıklamalarda bulunan Taşkın, “Sultangazi’de herkes birbirini tanıyor. Ak Partili, CHP’li, MHP’li bir sürü dostum var. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Ancak İyi Partili olmamdan dolayı, benimle korktuklarından dolayı fotoğraf karesinde yer almak istemeyen dostlarım var” dedi.

23 Haziran yerel seçimlerine partisinin aldığı karar doğrultusunda ittifak ortağı Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte yürüttüklerini belirten İYİ Parti İlçe Başkanı Sinan Taşkın, seçim kampanyası çerçevesinde şahsi bir program yapmadıklarını, CHP’nin düzenlediği programlara katıldıklarını söyledi.

İYİ Parti’nin tanıtımı ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek sunulması amacıyla İstanbul’un 39 ilçesinde ‘demokrasi çadırları’ kurulmasına karar verildiğini belirten Taşkın, Sultangazi’de “demokrasi çadırı”nın kurulması öncesi engellerle karşılaştıklarını ifade etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda partisinin “demokrasi çadırı”nı kurması için Sultangazi Kaymakamlığına başvurduklarını belirten Taşkın, “O süreçte ilçe kaymakamımız Sayın Uğur Kalkar yardımcı oldu. Emniyette gerekli tedbirlerin alınması konusunda yardımcı olacağını dile getirdi. Çadırımız meydana kurarken, Sultangazi Belediyesi’ne bağlı zabıtalar geldi ve bize çadırın alana kurulamayacağını bizlere ilettiler. Bizde şu anda bir seçim sürecinde olduğumuzu hatırlatarak, çadırın kurulacağını kendilerine söyledik. Görevli zabıta müdürleri belediyeden izin almamızı gerektiğini söyledikten sonra, arkadaşlarımız izin için belediyeye başvurdu. Ancak talebimize ret cevabı geldi. Daha sonra ilçe başkanı olarak bir belediye başkan yardımcısı ile görüştüm. Kendisi bize başka bir yer önererek, çalışmalarımızı yapabileceğimizi söyledi. Ayrıca meydanın kiralandığını ifade etti. Biz çadırımızı kaldırdıktan sonra Kızılay’ın çadırı kuruldu. Tüm bunlar Ramazan ayı içerisinde yaşandı. Bayramdan sonra bize çadır kurabileceğimize dair söylemlerde bulunuldu. Daha sonra biz demokrasi çadırımızı Cami Durağının karşısında yani İsmetpaşa tarafında bulunan alana kurmak için başvuruda bulunduk. Kaymakamlık ve emniyetten gerekli izinleri aldık. Ancak Sultangazi Belediyesi başvurumuza dönmedi. Bundan dolayı bir başkan yardımcısı hemen hemen her gün aradım ama her seferinde ‘kimsin’ muamelesi gördüm. Bir çok kez yaptığım görüşmede yaklaşık 5-10 gündür izin noktasında kendilerinden haber beklediğimi ilettim. Bu seferde seçime girmeyen bir parti olduğumuz söylendi. Görüştüğüm başkan yardımcısına ittifak noktasında seçime girdiğimizi ve faal bir parti olduğumuzu söyledim. Aynı başkan yardımcısı ‘karar merci biz isek, istediğimiz kararı alırız’ gibi vahim bir cümle kurdu. Karşılığında ‘Sultangazi sizin babanızın malı mı? siz kendiniz ne sanıyorsunuz?’ şeklinde bir hitabım oldu. Hakikaten Sultangazi hepimizin. Sultangazi’de iyi geçinmek zorundayız. Sultangazi’de iyi geçinmezsek, tepeden bakılırsa 13 bin oy farkı 800 bine oy farkına çıkar.

Biz artık hakkımız olan çadırı ikinci alana kurduk. Siyasi atmosferden dolayı gerginleşen ortamın daha fazla gerginleşmemesi için konuyu daha fazla uzatmadık.  İkinci alana kurduğumuz demokrasi çadırımıza beklediğimizin ilginin çok fazlası yaşandı. Yüzlerce insan partimize üye oldu. Çadırımızı ziyaret eden vatandaşlara partimizi ve İmamoğlu’nun projelerini anlattık” dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Sinan Taşkın, birçok arkadaşının kendisiyle aynı fotoğraf karesinde yer almaktan korktuklarını, insanlara bir baskının olduğunu söyledi. Taşkın, “Birçok arkadaşım aralarında Ak Partili olanlarda var. Biz İyi Partiliyiz diye bizimle bir fotoğraf karesinde yer almaktan bile korkuyorlar. Bu arkadaşlarımıza açık baskı yapılıyor. Beni gören birçok arkadaşım bana selam verir, sarılırız birbirimize. Ama her zaman yüzlerinde bir tedirginlik olur. Örneğin bir arkadaşım sosyal medya hesabımda yaptığım paylaşımları beğenmiş, başka bir arkadaşımda bu arkadaşa benim İyi Partili kimliğimi hatırlatarak beğeni yapmaması yönünde söylemde bulunuyor. Bir algı yaratmışlardı. İyi Partili olanlar alınacak, cezaevine gönderilecek. Partimizin ilçe teşkilatı kuruluşunda bu korkudan dolayı büyük zorluklar yaşadık. Ve bundan dolayı eşimi, çocuğumu ve elemanımı parti kurucusu yapmak zorunda kaldım. Ancak hiçbir zaman parti içerisinde bir görev vermedik. Etik olmazdı. Biz bu cesareti, özveriyi göstererek bu partiyi ilçemizde bir yerlere taşıdık. Kamuoyunca tanına birçok işadamı da oluşturulan korku imparatorluğundan dolayı rengini belli etmemiş ve bugüne kadar manevi anlamda partimize destek vermişlerdir” diye konuştu.

Seçim sürecinde siyasi partilerin bir birine karşı olan düşmanca tavırlarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Taşkın, seçim sürecinde hoşgörü içerisinde olmak için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Taşkın, “Sultangazi’de herkes birbirini tanıyor. Ak Partili, CHP’li, MHP’li bir sürü dostum var. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Biz artık bir araya gelip oturalım. Kamuoyu böyle bir tablo istiyor artık. Kamuoyu artık kavga, ayrıştırıcı dil istemiyor. Eğer biz halka gerçek sevgimizi gösterebilsek tek el kazanır. Bizler birbirimizle zıtlaştığımız takdirde halkta, tabanda birbiriyle zıtlaşıyor. Aile içerisinde dahil kavga, gürültü olamaya başlıyor. Siyasette bugün varız, ama yarın yokuz. Ben isterim ki gelecekte iyi anılalım. İyi Parti olarak biz kutuplaştırmadan ve kavgadan uzağız” ifadelerini kullandı.

Taşkın, İyi Parti’nin Cumhuriyetin değerlerine çok önem veren bir parti olduğunu, vatan, bayrak, millet ve dinimiz noktasında İyi Parti’nin özen gösterdiğini, bu dört ana maddeye karşı olanlara da, karşı olduklarını söyledi. 23 Haziran seçim çalışmaları kapsamında sahada olduklarını dile getiren Taşkın, İYİ Parti’nin halkta karşılığının çok yüksek olduğunu belirtti. Taşkın, görselde kendilerine sert bakan insanların bire bir görüşmelerde İyi Parti’yi benimsediklerini ifade etti. Taşkın, 2020’de erken bir seçim beklediğini de sözlerine ekledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gerçek devletçi bir insan olduğuna vurgu yapan İyi Parti İlçe Başkanı Sinan Taşkın, 23 Haziran seçimlerinde İyi Parti faktörünün olduğuna dikkat çekti. Taşkın, “İyi Parti’nin devlet için, kendisi için yapmış olduğu kazanımlar var. Ekrem bey kazanmışsa bu ekibinin başarılı bir süreç yürütmesi ve İyi Parti ile beraber ittifak adayı olmasından kaynaklanıyor. Ekrem bey artık Türk siyasetinde uzun süre yer alacak bir siyasetçidir. Toplumun her kesiminden sevgiyle karşılanıyor. Ak Parti kadrolarının samimiyetten uzaklaşması, insanları hor görmeleri, itici, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, insanları ötekileştirilmesi yönünde dil kullanmaları, Ak Partili bir belediye başkanın rum, yunan açıklamaları, kırmızı bültenle aranan terörist başının kardeşinin devletin resmi kanalı TRT’ye çıkarılması, oy uğruna terörist başının mektubunun devletin resmi ajansında yayınlanması aradaki farkın yükselmesine neden oldu. Öte yandan tek adamlık doğru bir sistem değil. Halk şu an hangi sistemle yönetildiğini bilmiyor. Biz başkanlık mı, yarı başkanlık mı? yoksa cumhurbaşkanlığı sistemi ile mi yönetiliyoruz, bunu kimse bilmiyor. Bizim acil olarak bir sisteme geçmememiz lazım. Parlamenter sisteme geri dönme ihtiyacımız var. Parlamenter sisteme dönmediğimiz sürece biz ülkemizi tek adamlarla bataklığa sürükleriz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Kent Ormanı’nda Yangın

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.