Sınavlar nasıl oldu da hayatımızın olmazsa olmazı oldu? Önce iki yıllık üniversite okuduk baktık iki yıllık üniversite okumak yetmiyor niye yetmiyor siz ne kadar nitelikli olursanız olun sizin yapacağınız işten ziyade diplomaya bakılıyor. Böyle olunca da ister istemez okuduğunuz iki yıllık üniversiteyi dört yıla tamamlamak zorunda kalıyorsunuz.
Üniversiteyi dört yıla tamamlamak çok ta zor değil fakat istediğiniz farklı bir üniversite eğitimi için örnek veriyorum ilahiyat okudunuz diyelim ilahiyattan işletme fakültesine geçiş yapmanız için direk üçüncü sınıftan başlamak yerine bir yıl hazırlık okumak zorunda kalıyorsunuz. Hazırlık sınıfıyla beraber beş yıl üniversite okuyorsunuz. Beş yılın sonunda dört yıllık fakülte diploması sahibi olabiliyorsunuz.
Diyelim ki aldığınız dört yıllık diploma çalıştığınız kurumda önünüzü açmıyor veya devlet dairelerinde kadroya geçmeniz için avantajlı bir diploma çeşidi değil bu sefer yeniden başlıyor ve tekrar üniversite okuyorsunuz okuduğunuz üniversiteyi de bitirerek iki diploma sahibi olabiliyorsunuz.
Eskiden çoğunluk sadece ilkokul mezunuyken şimdi çoğunluk üniversite mezunu ve sadece bir üniversite de değil iki de değil üç üniversite okuyanların çoğunlukta olduğu bir toplum olduk. Bu kadar çok üniversite mezunu olunca da sınavlar kaçınılmaz olmuştur. Üniversiteyi bitirip KPSS sınavı ile hayata başlayanların hayatı belli bir düzende seyrederken KPSS sınavı ile atanamayanlar yaş kaç olursa okumaya ve sınavlara girmeye devam etmektedir.
Yetişkinler için sınavlar hayatın olmazsa olmazı iken gençler ve çocuklar için de sınavlar hayatın olmazsa olmazı durumda bu sınavlar okullarda ki yazılı sınavlar değil örneğin 8.sınıfı bitiren öğrenciler iyi bir liseye gitmek için liseye geçiş sınavlarına hazırlanıyor. Eğer veli bu sınav hakkında bilgi sahibi ise çocuğunu iyi bir lise okuması için yıllarca lise sınavlarına hazırlıyor. Yıllarca lise sınavına hazırlanan öğrenci liseye gider gitmez bir rehavete kapılıyor. Rehavete kapılan öğrenci iki yıl sonra kendisini toparlamak zorunda kalıyor çünkü yıllarca hazırlandığı lise sınavından daha önemli bir sınav var önünde o da üniversiteye geçiş sınavı yani öğrencinin asla tembellik yaparak hayatını geriye atamayacağı bir sınav üniversiteye geçiş sınavı önüne geliyor. Lise sınıfının ilk iki yılından sonra kendisini toparlayan öğrenci üniversiteye geçiş sınavına hazırlanıyor. Üniversiteye geçiş sınavında başarılı olan öğrenci üniversiteyi bitirdikten sonra da aşağıda paylaştığım sınavlardan mutlaka birkaç tanesine en az 3 veya 5 kere girerek istediği sonucu elde edene kadar eğitim hayatına devam ediyor. Veya bu sınavlardan birini kazandıktan sonra hayatına eğitimsiz devam edebiliyor.
Eyüpsultan Kemerburgaz Kurban Satış ve Kesim Merkezi hizmet vermeye hazır
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.