a

Sultangazi Ak Gençlikten Kutlu Doğum programı

Ak Parti İlçe Gençlik Kolları'nın her yıl Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlediği “Kultu Doğum Programı” bu yılda ilçenin en büyük salonu olan Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Halkın ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği programda 10 kişi yapılan çekilişle kutsal topraklara gidecek.


Programa; Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi İlknur Altunay, Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Atım, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, Belediye Meclis Üyeleri ve salonu dolduran yüzlerce Sultangazili katıldı.

Ak Gençliğin düzenlediği “Kutlu Doğum Programı” Hafız Hamid Şakir Nejat'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Unutulmaz bir gecenin yaşandığı programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ensar Topcu, “Efendimizin veladetinin 1443.Yıl dönümünü vesilesiyle bir araya gelmenin heyecanını sizlerle beraber yaşayabildiğimiz için rabbime hamt ediyorum. Bir kere daha kutlu doğuma, habibullahın doğumunun sene-i deviresine ulaştırdığı için Allah’a hamdediyoruz. Elbette’ki hiçbir söz ve hiçbir cümle, âlemlerin rabbi olan Allah’ın, Efendimiz (s.a.v) tahsis etmiş olduğu ve onun dışında hiçbir beşere verilmeyen eşsiz kıymeti etmeye güç yetmeyecektir.

Bundan tam 1443 yıl önce insanlık cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuş, güçlü zayıfı eziyor, kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömüldüğü, kadınların insanlık dışı muamelelere ve istismara maruz kaldığı bir devirdi. Zengini daha da zenginleştiren, yoksulun yaşam hakkını elinden alan karanlık bir devirdi.
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber, işte böyle bir dünyayı rahmetin, merhametin, şefkatin, uhuvvetin, paylaşma ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir dünya haline getirdi. Bizlere bu değerleri emanet etti ve veda hutbesinde emanete sahip çıkmamızı buyurdu.

Şunu herkesin bilmesini istiyorum; Kur’an’ın aydınlığının olduğu yerde husumet olmaz, çatışma olmaz. Hazreti Peygamber’in hayatına tatbik edenlerin olduğu yerde, hukuksuzluk olmaz, adaletsiz olmaz, hakka tecavüz olmaz, öldürmek, yaralamak olmaz. Bizim inancımıza göre; bir insanın ölümü tüm insanlığın ölümü gibidir.” diye konuştu.

Topçu konuşmasının sonun da İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un peygamber efendimiz için yazdığı ”Bir Gece” şiiri ile sözlerine son verdi.

Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Ak Parti İlçe Başkanı Murat Atım'ın konuşmalarıyla devam eden “Kutlu Doğum” programında Nur Çocuk Yuvası öğrencilerinin sevgi çiçeği ve Mevlana gösterileri görülmeye değerdi. Diyanet İşleri Başkanlığının “Din Sanimiyettir” konulu sinevizyon gösterimi yapıldığı program, sanatçı Ömer Karaoğlu'nun seslendirdiği ezgilerle devam etti. Karaoğlu'nun seslendirdiği ezgiler salonda duygulu anlar yaşattı.

Program sonunda ise umre çekilişi yapıldı. Her yıl düzenlenen “Kutlu Doğum” programında 5 kişiyi umreye gönderen Ak Gençlik, bu geleneğini bu yılda sürdürdü. Yapılan çekilişle 5 talihli kişi umre ziyareti ile ödüllendirildi. Belediye Başkanı Cahit Altunay'da 5 kişinin umre ziyaretine sponsor oldu. Böylelikle toplam 10 kişi kutsal topraklara gidecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Cübbeli Ahmet Hoca televizyon kuruyor!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.