a

Dr. Emrah Eray ile ‘İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü konuştuk

5 yıl önce İlçe Sağlık Müdürlüğüne atanan Doktor Emrah Eray ile “İlçe Sağlık Müdürlüğü”nü konuştuk. Doktor Emrah Eray, ilçemize ve bölgemize yabancı biri değil. Halk diliyle “Bu bölgenin evladı”…

BÖLGENİN EVLADI

Genç yaşına rağmen sessiz sedasız uzun yıllardır doğup, büyüdüğü bölgeye hizmet ediyor. 1985 yılında Gaziosmanpaşa’da doğdu. Lise öğrenimini Kabataş Erkek Lisesinde tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2010 yılında mezun oldu. Sultangazi Toplum Sağlığı Merkezinde Hekim olarak göreve başlayan Dr. Emrah Eray, ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği Şubesinde görev aldı. Sultangazi’de Aile Hekimi olarak çalıştı. 2014 yılının ilk aylarında ise Sultangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü görevine atandı…

Yaklaşık 5 yıldır, Sultangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü görevini başarı ile yürüten Dr. Emrah Eray ile “İlçe Sağlık Müdürlüğü”nü konuştuk. Çoğumuz “bu kurumun ne iş yaptığını dahi bilmeyiz”…

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray’ı makamında ziyaret ederek, bu kurumun çalışmaları hakkında sohbet ettik. Yaklaşık 2 saat süren sohbetimizde çok aydınlatıcı ve ilk defa duyacağımız bilgilere sahip olduk…

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN GÖREV ALANLARINI ANLATTI

Sultangazi’nin ilçe olmasıyla birlikte sağlık alanında yaşanan değişimin içerisinde yer alan Dr. Emrah Eray, İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün “Kamu” ve “Özel” olarak adlandırılan iki hizmet bölümü olduğunu belirtiyor. Kamuda; Devlete bağlı saplık kuruluşlarının denetiminin İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştiğini belirten Eray, Özelde ise; hastaneler, eczaneler, tıp merkezleri, aktarlar, gözlükçüler, tıbbi malzeme satan yerlerin ruhsat ve denetimlerinin ilçe sağlık müdürlüğü tarafından yapıldığını dile getirdi. Eray, İlçe sağlık müdürlüğünün 90 personelle hizmet verdiğini, ilçe genelinde kamu ve özelde çalışan sağlık personel sayısının 1.255 olduğunu söyledi.

3 BİN 500 KİŞİYE 1 DOKTOR

2008 yılında Gaziosmanpaşa’dan ayrılarak ile statüsü kazanan Sultangazi’de o yıllarda 14 bin vatandaşa bir doktor düşerken, bugün 3 bin 500 kişiye bir doktor düşüyor. Bu rakamlarda 9 yılda Sultangazi’de sağlık alanında yaşanan değişimin en kısa özeti. Yapımı devam eden 600 yataklı Devlet Hastanesi’nin hizmet vermesiyle birlikte bu rakamların daha da aşağı düşmesi bekleniyor. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray yapımı devam eden Sultangazi Devlet Hastanesine, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin taşınacağını ve Eylül ya da Ekim aylarında hasta alımına başlanacağını dile getirdi.

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL’DA 1 NUMARA

Öte yandan; Sağlığın korunması, hastalıkların önlenmesi için verilen koruyucu sağlık hizmetlerinde Sultangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü 2014 yılından beri İstanbul genelinde başarılı çalışmalarıyla 1. Sıraya yükseldi.

ASM SAYISI 30’A, 112 ACİL YARDIM İSTASYONU 6’YA YÜKSELDİ

Göreve başladığında Aile Sağlık Merkezlerinin 23 olduğunu söyleyen Eray, 5 yıl içerisinde bu sayının 30’a yükseldiğini dile getirdi. Nüfus yoğunluğu olan mahallelerde ASM sayılarının 3 ila 4 arasında olduğuna vurgu yapan Eray, Sultangazi Belediyesi’nin desteğiyle de yaklaşık iki yıl içerisinde ilçede ASM sayısının 36’ya yükseleceğini söyledi. Eray, 3 olan 122 Acil Yardım İstasyonun 6’ya yükseldiğini de belirtti.

KANSER TARAMALARINA ÖNEM VERİLDİ

Dr. Emrah Eray, kanser teşhislerine yönelik çalışmalar kapsamında “Kanser Eğitim Tarama ve Erken Teşhis Merkezleri”nin açıldığını belirtti. Bu merkezlerden birinin Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan İlçe Sağlık Müdürlüğü binasında, bir tanesinin de Gazi Mahallesi’nde bulunan hizmet binasında halka ücretsiz hizmet verdiğini söyleyen Eray,

2014 yılının Ağustos ayında başlayan Rahim Ağzı Kanseri Taraması kapsamında 20 bin 305 kadının,

2015 yılının sonlarına doğru bağırsak kanseri taramaları kapsamında, 50 yaş üstü 11 bin 316 kişinin,

2017 yılında başlayan meme kanseri taramaları kapsamında, 40 yaş üstü 2 bin 615 kadının,

Bu hizmetlerinden yararlandığını ifade etti.

VEREM SAVAŞ BİRİMİ ‘VEREME’ SAVAŞ AÇTI

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray “Benim için en önemli çalışma” diye yorumladığı ve özel önem gösterdiği “Verem Savaş Birimi”ni 2016 yılında halkın hizmetine açtı. Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde hizmet veren “Verem Savaş Birimi”nde 130 kişi verem tedavisi görüyor.

Verem’in çok önemli bir hastalık olduğunu söyleyen Eray, tedavisinin de mümkün olan bir hastalık olduğunu söyledi. Evlenmeye kanuni olarak engel olan tek hastalığın verem olduğuna dikkat çeken Dr. Emrah Eray, Verem hastalığının tedavisinin 6 ay sürdüğünü de sözlerine ekledi.

SULTANGAZİ 1 TON HAFİFLEDİ

İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde vatandaşlara ücretsiz diyetisyen hizmeti de veriliyor. Kısa bir süre önce beslenme ve diyetetik (Diyetisyen) konusunda uzman doktorların Sağlık Bakanlığı tarafından geçici olarak başka bir projede görevlendirilmesinden dolayı ücretsiz diyetisyen hizmetine ara verildi. İlçe Sağlık Müdürü D.r Emrah Eray, Ramazan ayından sonra bu hizmetin yeniden verileceğini söyledi. İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ücretsiz Diyetisyen Hizmetine, 2 yıl içerisinde yaklaşık 50 bin kişi müracaat etti. 50 bin kişinin ücretsiz olarak faydalandığı diyetisyen hizmeti sayesinde yüzlerce insan sağlıklı kilolara başvurdu.

200 ÇOCUK ARTIK SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DUYUYOR

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün her yıl ilköğretim okullarında 25 bin’e yaklaşık öğrenciye ücretsiz aşı yaptığını ifade eden Dr. Emrah Eray, 10 bin ilköğretim 1. Sınıf öğrencilerine işitme tarama testi yapıldığını söyledi. Sultangazi Belediyesi ile ortaklaşa yapılan bu taramalar neticesinde; 200 öğrencinin duyma ile ilgili problemler yaşandığı tespit edildi. Ailelerinde ilk defa bu tarama sayesinde yeni fark ettiği 200 öğrenci tedavi altına alındı ve işitme cihazı alınmasına vesile olundu. Yapılan taramalar neticesinde bugün 200 çocuk artık sağlıklı bir şekilde duyuyor.

İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde her yıl ilköğretim öğrencilerine (15 bin) Akılcı İlaç Eğitimi veriliyor. 2018 yılının ilk 3 ayında ise, 5 bin 200 çocuğa ilaç nasıl kullanılır? eğitimi verildi. Yine, yaklaşık 15 bin çocuk ağız ve diş sağlığı eğitimleri kapsamında bilgilendirildi ve her yıl 40 bin adet diş macunu ve diş fırçası ücretsiz olarak dağıtıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Mikail Koç Geleneği Bozmadı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.