a

Gazi halkı sesiz kalmadı

Ülkenin karanlık tarihinin sayfalarından biri olan Gazi Katliamı’nın üzerinden 19 yıl geçti. 17 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın gerçek sorumlularına diğer pek çok benzer olayda olduğu gibi ulaşılamazken, halkın üzerine ateş açan 20 polis hakkında açılan ve Trabzon’a taşınan davada sadece 2 polis ceza aldı.

Katliamın yıldönümünde bir kez daha adalet istendi. En önde Gazi’de yitirilenlerin aileleri mezarlığa yüründü. Taranan kahvenin önünde karanfiller bırakıldı. Gazi mezarlığında hem Gazi direnişçileri hem de Gezi direnişçileri anıldı.Kitle Gazi Polis merkezinde geçerken kitle ve karokol arasına barikat kuruldu. CHP Sultangazi ilçe başkan Ali Boztaş ve ilçe yönetimde katıldı .

Gezi Parkı protestolarının ve bu protestolara yönelik sert polis müdahalelerinin devam ettiği günlerde evinden ekmek almak için çıkan ve kafasından gaz bombası kapsülüyle ağır yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın, bu sabah 269 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesi üzerine  aileler Berkin Elvan’ın cenazesine gitmek üzere yola çıktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

50. Yıl Hizmet Tesisleri Açılıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.