a

Arsa rayiç bedellerinde astronomik artışlar

Vatandaşın ödeyeceği emlak vergisinde belirleyici rol oynayan ve 4 yılda bir yenilenen arsa rayiç bedelleri, Takdir Komisyonu tarafından belirlendi. İstanbul’un birçok ilçesinde yaşanan yüzde 300 artış Sultangazi’de de yaşandı.

Takdir Komisyonu aldığı karar doğrultusunda Gazi Mahallesi’nde “2018 yılı bina ve arsa rayiç birim fiyatları”nı yüzde 300 artırdı. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubu komisyon kararına itiraz ederek, konuyu yargıya taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Sait Coşkunoğlu, yaşanan artışı kişisel Facebook hesabından kamuoyuna duyurdu. Coşkunoğlu, “Bu tam bir soygundur” ifadesini de kullandı. 2017 yılında 1000 TL ödeyen bir vatandaşın, 2018 yılında karara bağlanan yüzde 300 artışla 3000 TL ödeyeceğini belirten Coşkunoğlu, konuyu yargıya taşıdıklarını dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Sait Coşkunoğlu, vatandaşların belirlenen bedellere 7 Eylül’e kadar itiraz etme haklarının da olduğunu söyledi.




Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de korkutan çatı yangını

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.