a

Velilerin ‘Büyük Dedikodusu’

“Devlet okullarında ‘pes’ dedirten pazarlık” başlığı altında yayınlanan haberde, Sultangazi’de çocuklarını iyi bir devlet okulunda okutmak isteyen velilerden tecrübeli öğretmen için bağış adı altında ücret alındığı iddia etti.

İddiadan öteye geçmeyen haberde şu ifadelere yer veriliyor;

500 bin nüfuslu, 50’den fazla devlet okulunun bulunduğu Sultangazi’de eğitimle ilgili yaşanan sıkıntının nedeni olarak öğretmen değişimlerinin çok sık olması gösteriliyor. Bu ilçede ilkokul 1’e başlayacak çocukları olan veliler, eski kadrolu ve tecrübeli öğretmenlerin arayışına girdi. Bu özelliği taşıyan öğretmenleri bulan veliler, çocuklarını o sınıfa kaydettirmek için “büyük çaba” gösteriyor. Bazı okulların bu taleple gelen veliler için “zorunlu bağış” dışında öğretmen tarifesini devreye soktuğu iddia ediliyor. Hatta Sultangazi’de tecrübeli öğretmen için ödenecek ücretin tarifesinin 500 TL’den başladığı öne sürülüyor.

Belge yok, kanıt yok. İddiadan öteye gidemeyen bir haber…

Eski kadrolu ve tecrübeli öğretmenlerin bulunduğu okulları tercih eden veliler, çocuklarını bu okullara kaydedemedikleri için ‘öğretmen tarifesi’ adı altında bir dedikodu başlattılar. Oysa eski kadrolu ve tecrübeli öğretmenlerin bulunduğu okullara yoğun talep olduğundan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aldığı karar doğrultusunda kayıtların kura sistemi ile belirleneceğini tüm okullara bildirdi.

***

Çocuklarını istediği okulla kaydettiremeyen velilerin dedikodusuna dayanarak iddia ile başlayan ve iddia ile biten şişirme bir habere imza atan Gazete Habertürk, İstanbul’un yoğun göç alan ilçesi Sultangazi’de ‘okul İhtiyacı’nın farkında mı?

Okul yetersizliğinden dolayı sınıf mevcutlarının arttığının farkında mı? 60 kişilik sınıf mevcutlarında eğitim verilmeye çalışıldığını biliyor mu?

Söz konusu gazete İstanbul’un göbeğinde Yayla Mahallesi’nde öğrencilerin prefabrik okulda eğitim gördüğünden haberdar mı?

Çocuğunu istediği okula kaydedemeyen velilerin söz konusu gazete muhabirlerine bu gerçeklerden bahsetmedikleri için haberdar olmaları imkansız…

***

İstanbul’un göbeğinde Sultangazi’nin yalnızlığa mahkum edildiği Yayla Mahallesi’nde bulunan Hamit Süreyya Eremsel İlk ve ortaokuluna mahalledeki imar sorunundan dolayı bugüne kadar tek bir çivi bile çakılamıyor. 16 derslikli prefabrik binada eğitim ise bir hayli zor. Bir sınıftan konuşulanın yan sınıftan duyulduğu, prefabrike ömrünü doldurmuş binanın en ufak yağışta akan çatısı ve daha neler neler…

Sultangazi Belediyesi tarafından yapımına başlanan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun inşaat çalışmaları devam ediyor. Yayla Mahallesi’nde ise çocuklar yeni eğitim-öğretim yılında da prefabrik okulda eğitim görmeye devam edecekler.

Okul sayısının yetersiz olduğu, sınıf mevcutlarının 60 olduğu, prefabrik okulda eğitim verildiği bir dönemde, inşaat çalışmaları devam eden Yüksekokullar ile övünsek ne olur, övünmesek ne olur…

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu ile övünürken, Sultangazi’de ki okul ihtiyacı gerçeğini görmezden gelemeyiz.

Çocuklarını istedikleri okula kaydettiremeyen veliler dedikodu olmayan bu gerçekleri gazetecilerin kulağına fısıldarlar mı acaba!…

Not: Emin Haber olarak Sultangazi’de ki ‘eğitim Dosyası’nı açıyoruz. Salı ve Çarşamba günü sitemizden takip edebilirsiniz…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Suzan Dağlar Civan İle Yola Devam

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.