a

Sultangazi 6 Şehit Verdi

Darbe girişiminde bulunmak amacıyla tanklarla sokağa çıkan ve devletin silahını milletin üzerine doğrultan TSK içerisindeki FETÖ’cü teröristler, tankların üzerine yürüyen halka ateş açtı. Milletin iradesine sahip çıkmak için sokaklara dökülenlerden birçok kişi, bu ateş esnasında şehit oldu. Yaşamını yitirenler arasında 6 Sultangazili kahraman da şehitlik mertebesine ulaştılar.

Türkiye, 15 Temmuz 2016 tarihinde etkisi yıllar sonra dahi devam edecek bir darbe girişimiyle sarsıldı. FETÖ’cü teröristler TSK’da yıllardır uygulamaya soktuğu sızmayı sonuçlandırarak bir darbe ile Türkiye yönetimine el koymaya çalıştılar. Siyasi irade ile halk ve emniyet güçlerinin önemli bir bölümü, aynı anda ve aynı şekilde darbeye karşı çıktı, girişimi başarısızlığa uğrattı. Ancak geriye darbeci teröristlerin darbeyi başarıya ulaştırmak için cinnet halini almış saldırıları hafızalara, bir daha hiçbir zaman çıkmamak üzere kazındı.
Cn4mOQxWcAAgwXc
Savaş uçaklarıyla emniyet binaları ve Meclis’i vurdular. Sivil halkın üzerine gökyüzünde salınan helikopterlerden ateş açacak kadar delirdiler, Boğaz Köprüsü’nde vatandaşlarımızı kurşuna dizdiler, üzerlerinden tanklarla geçtiler. Tüm bu vahşetin sonuç getireceğini ve darbenin başarıyla sonuçlanacağını düşündüler ama yanıldılar.

249 ŞEHİT VERİLDİ
capture-20160727-015120
249 şehit verdi bu millet, daha da fazlasını vermeye hazırdı. Ancak darbeye asla ve asla geçit vermeyeceğini FETÖ’nün teröristlerine de dünyaya da göstermiş oldu. Şehit olanların arasında Sultagazili 6 kişi de yer alıyor. Vedat Bağçerci, Ferdi Yurduseven, Hikmet Baysal, Ahmet Kocabey, Erhan Dündar, Engin Tilbeç FETÖ’nün teröristlerine geçit vermeyerek şehitlik mertebesine ulaştılar. Şehitlerimizden Erhan Dündar ve Engin Tilbeç 16 yaşındaydı.

Sultangazi’nin Gerçek Kahramanları.. TIKLAYIN

’16 Yaşında Bir Kahraman’.. TIKLAYIN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

3 yaşındaki oğlunu şarj kablosuyla boğdu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.