a

Geleceğin yerel yöneticisi Sultangazi’de Çalışma Yaptı

Geleceğin yerel yönetici adaylarından Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimsel Fakültesi İkinci sınıf öğrencisi Hanife Kahraman ‘Kent Sosyolojisi’ dersi kapsamında Sultangazi’de araştırma yaptı. Kahraman, araştırmasında Taş Ocaklarından dolayı 380 çocuğun astım hastası olduğu sonuca ulaştı.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimsel Fakültesi’nde Türkiye’de ilk ve tek olan bir bölüm var, Yerel Yönetimler. Bölümün öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yasemin Çakırer Özservet liderliğinde ‘Kent Sosyolojisi’ dersi kapsamında 40 öğrenci farklı bir araştırma gerçekleştirdi. Geleceğin yerel yöneticileri öğrenciler 28’i Avrupa Yakası’nda, 12’si Anadolu Yakası’nda çalışma yaptı. Araştırmanın ana çıkış noktası ise ötekileştirilen çocuk, yaşlı, kadın, mülteci, engelli gibi bazı dezavantajları olan kesimler…

resized_a61d6-69501fffimg_6620copy

380 ÇOCUK ASTIMLI

İkinci sınıf öğrencisi Hanife Kahraman, Cebeci Mahallesi’ni çalışma alanı olarak seçmiş. Kahraman oradaki çalışmasını şöyle anlatıyor: “Cebeci Mahallesi’nin çok önemli ve büyük bir sorunu var, kentin merkezinde yer alan Taş ocakları. O civarda hiçbir şekilde bitki yetiştirilemiyor. Taş ocağının çevreye verdiği birçok zarar var. Astım ve bronşit gibi hastalıklar çok fazla. Hava kirliliği hat safhada. Taş ocağının hemen karşısında Hacı Mehmet Cingil İlkokulu var, bağışla kurulmuş. Bu okuldaki 380 öğrenci astım hastası, bronşit vakaları daha fazla. Öğrenciler, veliler, öğretmenler, okul yetkilileri, muhtar ve hatta belediye başkanı da bu durumdan şikayetçi ama bir şey yapılmıyor. Taş ocağının kapatılması elzem.”

FARKINDALIK OLUŞTURAN SERGİ

Öte yandan yapılan araştırmalar sonucunda derlenen 12 mahallenin hikayesi Fındıklı’da bulunan Studio X’te sergileniyor. Ötekilere karşı farkındalık oluşturacak bu sergiyi 6 Ocak’a kadar gezebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Reina saldırısı da o diziyi hatırlattı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.