“Bir başkasının yaşamasına yardım etmeyen, yaşadığını iddia edemez” demiş; Merry Brown. Bu haberimiz aslında biraz haber-yorum formunda biraz da ilçemiz özelinde konuştuklarımızın, yaptıklarımızın ve yazdıklarımızın direk ve dolaylı olarak dışarıya nasıl yansıdığının ve üçüncü şahısların hayatlarında nasıl bir etkiye neden olduğunun bir tespiti.
Bir süre önce eski bir dostumuz tarafından gazetemize gelen bir telefon, hedefinde (günün moda deyimiyle) bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu. Ve bunu hayata geçirmek için desteğe ihtiyacı olduğunu, bizim haberlerimizden takip ettiği kadarıyla ilçemizin özellikle ayakkabı üretiminde hatırı sayılır bir konuma sahip olduğunu ve bu projenin hayat geçmesi için ihtiyaç duyduğunda kendisine yardım edip edemeyeceğimizi sordu.
Projenin ne olduğunu sorduğumuzda arkadaşımız bize, Manavgat’tan başlayan ve Anadolu’nun ücra köy okullarında eğitim gören öğrencilerin günlük ihtiyaçları ve hayallerine katkı sunacak bir projeden söz etti.
“Hayallerimin elinden tut” ismiyle hayata geçirmeye çalıştığı projede arkadaşımız, ulaşabildiği öğrencilerden; okul ve sivil hayatlarıyla ile ilgili gerçekleşmesi mümkün hayallerini kendisine iletmesini istemiş.
Genellikle okullarında park ve kale isteyen çocukların ilginç ve güzel hayalleri de bu vesileyle ortaya çıkmış.
Çocuklar; satranç, yapboz, toka, uçurtma, çiçek gibi küçük ama umut dolu hayalleriyle bir kartopu gibi başlayan bu projeyi bir çığa dönüştürmüşler.
Projenin mimarı Rabia İnci Özen, projeyi ve amacını kısaca şöyle özetledi; “Genelde köylere yardımlar çocukların fikirleri sorulmadan sadece kıyafet ve kırtasiye ürünleri üzerine gerçekleşiyor. Ben bu şekilde yapma taraftarı olmadım. Çocuklarımızın hayalleri önemlidir ve çocuklarımızın hayalleri aynı zamanda geleceğimiz demektir. Hayali gerçek olmayan çocuk kalmasın istiyorum.” Dedi.
Genel olarak bu formla tasarlanan ve bu formla hayata geçecek olan projeye bizim nasıl destek olabileceğimizi sorduğumuzda Rabia İnci Özen, “Yeni bir çift ayakkabı sahibi olmak isteyen öğrenciler de var. Bu konuda bana destek olabilir misiniz?” dedi.
Bunun üzerine temasa geçtiğimiz ve projeyi anlattığımız İstanbul Spor Ayakkabıcılar Derneği (İSAD) Başkanı Oktay Şamdanlı, projenin anlamlı ve heyecan verici olduğunu ve bu konuda dernek olarak kendilerinin ellerinden geldiği ölçüde bu projeye destek vermekten mutlu olacaklarını söyledi.
Proje kapsamında İSAD’ın bize tedarik ettiği ayakkabıları bize verilen adrese yolladık. Rabia Özen İnci bir süre sonra ayakkabıları ulaştırdığı köy okullarındaki öğrencilerimizin mutluluklarını ve teşekkürlerini bize iletti. Çorbada ki tuzumuzun bize verdiği tarifi imkansız mutluluğun dışında, sürekli olarak iddia ettiğimiz; “Ayakkabı ve özellikle spor ayakkabı imalatında ilçemizdeki üreticiler Türkiye pazarının yaklaşık yüzde 75’lik payını elinde bulunduruyor.” iddiamızın da, artık sadece Sultangazi’de değil, Türkiye’nin büyük bir bölümünde sektörün dışındaki insanlar tarafından da kabul gördüğünü anlamış olmanın da mutluluğunu yaşadık.
“Hayallerimin Elinden Tut” projemizde bize katkı sunan; “İstanbul Spor Ayakkabıcıları Derneği ve Gözlem Medya Grubuna ayakkabılar ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.” Diyerek bize teşekkür mesajı gönderen Rabi İnci Özen’in bu projesi devamlılık arz eden bir projedir ve hayallerinin gerçekleşmesini bekleyen daha çok çocuk var.
Eğer sizde bu konuda mutluluk tenceresine bir avuç tuz atmak istiyorsanız, 0532 159 92 07 numaralı telefondan Rabia İnci Özen’e ulaşabilirsiniz…
İstanbul’un 2071 yılına kadar su problemi olmayacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.