a

Hedef 5 milyon Rus turist

Rusya pazarındaki kayıplarının yüzde 88’e ulaştığını kaydeden TÜRSAB Ulusoy,  son dönemlerde ülke liderleri arasında yaşanan olumlu temasların ve 23. Dünya Enerji Kongresi’ndeki anlaşmaların sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi.

EMİN HABER/ANTALYA- Mustafa Karabayık’ın Haberi… Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türk-Rus 18. Dönem İş Konseyi Toplantısı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ruslar tatil yapmadılar, yorgunlar. Bizim de otellerimiz, uçaklarımız, yani sektörümüzün tümü hazır. Şu anda düğmeye basıldı. Gelecek yılın hazırlıklarına başladık. Ruslara gönlümüz, kapımız açık. 2017’de 5 milyondan fazla Rus turist ağırlamayı hedefliyoruz. İki taraf da birbirine hasret” dedi.

Ulusoy, 1980 yılında Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısının 30 olduğunu, 2014’te bu rakamın 4 milyon 670 binin üzerine yükseldiğini bildirdi. Türkiye’ye gelen Rus ziyaretçi sayısının bu yıl şu ana kadar 336 binde kaldığını belirten Ulusoy, geçen yıl yaşanan üzücü hadiseden sonra yaşanan gelişmelerin buna neden olduğunu da ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Altunay, ‘Mahalle Ayrımı Yapmıyoruz’

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.