a

Altunay, ‘Mahalle Ayrımı Yapmıyoruz’

Sultangazi Belediye Meclisinde 2017 tahmini bütçe görüşmelerinde CHP’li meclis üyelerinin, “Belediye bazı mahallelere hizmet ederken, bazı mahallelere hizmet etme noktasında eksik davranıyor” söylemi üzerine Başkan Altunay, “Herkese eşit mesafedeyiz.” Dedi.

CHP Meclis üyelerinin Gazi Mahallesi, Zübeyde Hanım Mahallesi, 75. Yıl Mahallesi ve Esentepe Mahallelerinin hizmet anlamında hep geride tutulduğunun iddia etmesi üzerine söz alan Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bu konu hep dillendirilen bir konu. Ancak gerçek böyle değil. Biz daha ilçe olmadan evvel, arkadaşlarım da bu konuya tanıktır. Turizm Otelcilik ve Meslek lisesinin Gazi Mahallesine yapılması gerektiğini savunuyordum. Çünkü bu okulda okuyan öğrenciler ve aileleri eğitim süresi içerisinde ve sonrasında mahalle ilgili yaşadıklarını anlatarak, mahallenin kötü imajını en azından tanıdıklarının gözünde silmiş olacaklardı. Bu düşüncemizi hayata geçirmek, göreve geldiğimizde bize nasip oldu.

Bunun yanı sıra ilçemizin gelişimi için ben ve ekibim ilk göreve geldiğimiz günlerde bir stratejik planlama yaptık. Mesela o dönem Esentepe Mahallemizin yolları gerçekten kullanılmayacak gibiydi. Biz asfalt hakkımızı bu mahallenin yollarını onarmaktan yana kullandık. Hatta o dönem 40 bin ağaç hakkımız vardı ve biz bunun yarısını Esentepe mahallemiz için kullandık. Yani yolları yapmıştık ve sıra ağaçlandırmaya gelmişti.

Esentepe’nin yollarını tamir ettikten sonra İsmetpaşa mahallemizi de kabloların yer altına alınması projemizde pilot mahalle seçtik. Daha sonra diğer mahallelerimizin kablolarının yer altına alınması ve bununla birlikte yollarının ve kaldırımlarının onarılmasını yaparken, Esentepe mahallemizin de yolları yeniden bozulmaya başladı. Yani sıra Esentepe’ye gelene kadar zaten onarılma zamanı gelen yolları da yeniden onarmış oluyoruz. Burada bir art niyet yok, aksine bir plan var.

Mesela semt pazarlarının kaldırılarak her mahalleye kapalı Pazar alanı yapılması projemiz vardı. Bunun için yer üretmek lazım. Yeri hazır olan 3 mahallemizin Pazar alanını inşa ettik. Fakat diğer mahallelerimiz için önce yer sorununu çözmek gerekiyor. Şimdi Cebeci mahallemizin pazar alanı için projelendirme yaptık ve sırada Gazi Mahallesi Pazar alanı var. Bu mahallemizin trafiğini ve yaşamını olumsuz etkileyen Perşembe pazarının kaldırılması ve otopark ve diğer hizmet ihtiyaçlarının karşılanacağı bir Pazar alanı için yer bulduk ve proje ile kaynak bulma girişimlerimiz başladı.

Uzun sözün kısası biz hizmet götürürken, ‘bize oy veriyorlar mı?’ sorusunu kendimize hiç sormuyoruz. Biz ilçemizin tamamını kendi ilçemiz olarak görüyoruz. Kaldı ki o mahallelerde de bize oy veren vatandaşlarımız var. Ayrıca iddia edildiği gibi hizmet götürdüğümüz söylenen mahallelerde de bize oy vermeyen vatandaşlarımız var. Sorun kimin bize oy verdiği veya vermediği değil. Sorun hangi mahallemizde aciliyet gösteren hangi sorunlar var ve bunlara çözüm üretirken hangi kaynaklardan faydalanarak, nasıl doğru bir yol ve çözüm üreteceğimizdir.” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MHP’li Erdem, Polis Özel Harekat alım koşullarının esnetilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.