a

Hüsmen Terkin İlk Defa Konuştu; Ekrem Erdem Beni İl Başkanlığından Etti

21 Nisan 2012 tarihinde Ak Parti Kırklareli İl Başkanlığına seçilen Hüsmen Terkin, 20 Kasım 2012 tarihinde bu görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.  Terkin, yıllar sonra kendisini istifa sürecine götüren ‘Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V.) kimlik yaptırması’ konusunda ilk defa konuştu.

Terkin, Sosyal medya hesabından dönemin Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Ekrem Erdem ve FETÖ lideri Fethullah Gülen’in Pensilvanya’da birlikte çekilmiş bir fotoğraf karesini paylaşarak, kendisini istifaya götüren süreçle ilgili ilk defa konuştu.

2012 YILINDA AK PARTİ KIRKLARELİ İL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Kurucusu, 2004-2009 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediye Meclis üyeliğinde bulunan Hüsmen Türkmen, 21 Nisan 2012 tarihinde gerçekleşen Ak Parti Kırklareli 4. Olağan Kongresinde Kırklareli İl Başkanlığına seçilmişti. Aktif siyasete bu yıllarda memleketinde devam eden Hüsmen Terkin’e karşı bir yıpratma kampanyası yürütülmüştü.

7 AY SONRA İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI

Kırklareli’nde üstünde Hüsmen Terkin’in adı yazan, Hz. Muhammed’in çocuklarının adının bulunduğu, çocuklarının isimleri arasında parantez içinde ‘Tayyip’ kelimesinin geçmesi polemik konusu olmuş, çeşitli kişi ve platformlarca yıpratma kampanyası yürütülmüş, konun ulusal basına yansımasından sonrada Terkin, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a istifasını sunmuştu.

HÜSMEN TERKİN; “TAKDİR REİSİNDİR”

Ak Parti Kırklareli İl Başkanlığı sadece 7 ay süren Hüsmen Terkin uzun bir sessizliğe gömülmüştü. Terkin sessizliğini ise dün sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafla bozdu. Dönemin Teşkilatlardan Sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve terör örgütü FETÖ/PDY Lideri Fethullah Gülen’in birlikte çekildikleri bir kareyi paylaşan Hüsmen Terkin, “Bizim kimlik kartı niye önemliymiş şimdi anladım. DEMEK Kİ emir verenler varmış” dedi.

Hüsmen Terkin’in paylaştığı fotoğraf karesine çok sayıda yorum yapılırken, Ak Parti Genel Merkezinin Terkin’e iade-i itibar’da bulunmasını talep ettiler.  Yapılan yorumlara cevap veren Hüsmen Terkin, “Sevgili kardeşlerim Ekrem Erdem’in de olduğu Kırklareli’nde yapılan İl toplantısında seçimlerde iki milletvekili ve belediye kazanma sözü verdim. Eğer bu sözümü yerine getiremezsem Kırklareli meydanında bulunan uçakta kendimi asacağımı da söylemiştim. Bugün görüyoruz ki, Ekrem Erdem kendi kulaklarıyla duyduğu gerçeği beni İl Başkanlığından ederek, Kırklareli’nin kazanılmasını engellemiştir. Bu böyle biline. Takdir reisindir” ifadelerine yer verdi.

Terkin, paylaştığı karenin İl Başkanlığından istifa ettikten sonra çekildiğini de sözlerine ekledi.

hüsmen-terkin-1 hüsmen-terkin-2 hüsmen-terkin-4 hüsmen-terkin-5

O FOTOĞRAF KARESİNDE KİMLER YOK Kİ;

FETÖ lideri Fethullah Gülen ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem’in Pensilvanya’da çekilen fotoğraf karesinde tanıdık iki isim daha var. Erdem’in yanı sıra Ak Parti eski Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Neba ve Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi karede yer alan diğer isimler.

14102297_1245062808860116_3797864655417560144_n

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Adnan Oktar’ın Ultra Lüks Çiftlik Evi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.