a

İnsanları İkna Etmesine Rağmen Hakkında Soruşturma Açıldı

Şaka değil, gerçek; Taş ocaklarından doğan Toz’a isyan eden ve yolu trafiğe kapatan mahalle halkını ikna ederek olaysız bir şekilde dağılmasını sağlayan Esentepe Mahalle Muhtarı Haydar Polat’a soruşturma açıldı.

Hep yazıyoruz; “Sultangazi’nin bir numaralı sorunu Taş Ocağı” diye. Bu konuda her zaman halkın sesi olduk, olmaya da devam edeceğiz.

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Geçtiğimiz hafta Esentepe Mahallesi’nde halk sokağa indi ve Toz’a karşı sesini yetkililere duyurabilmek için eylem yaptılar. Taş Ocakları ve İHE’nin yanında ki hafriyat alanından dolayı kaynaklanan Toz’a karşı üç gün boyunca sokaktaydı Esentepe Mahallesi sakinleri. İlk eylemlerinde Mimar Sinan Bulvarı’ında taş ocaklarını protesto eden mahalle halkı, yolu trafiğe kapattı.

MAHALLE HALKINI İKNA ETTİ

Çok sayıda polisin sevk edildiği olay yerine Esentepe Mahalle Muhtarı Haydar Polat’da gelerek, halkı sakinleştirmeye çalıştı. Mahalle halkıyla konuşan ve trafiği açma yönünde halkı ikna etmeye çalışan Polat, yetkili mercilerle konuşacağının sözünü vermesinin ardından mahalle halkı olaysız bir şekilde dağıldı. Akabinde gerçekleşen protestolarda ise vatandaşlar bu sefer sağduyulu davranarak, yolu kapatmayarak yetkilerle görüşmek istediler.

SULTANGAZİ’DE BİR İLK; MUHTARA SORUŞTURMA AÇILDI

Halkı sakinleştiren ve ikna eden Esentepe Mahalle Muhtarı Haydar Polat’ın bu sağduyulu davranışı kendisine pahalıya patladı. Sultangazi’de sonunda buda oldu dedirten bir gelişme yaşandı ve Haydar Polat’a, “Taş Ocaklarını protesto etmek amacıyla meydana gelen toplumsal gösteri olayında halkı suç işlemeye teşvik ettiği” gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Polat konu ile ilgili Gazi Polis Merkezi’ne ifadesinin alınması için davet edildi. Esentepe Mahalle Muhtarı Haydar Polat verdiği ifadede “Taş ocaklarından çıkan tozlar son zamanlarda bölge halkının yaşamını sıkıntıya sokacak ve rahatsız edecek boyuta ulaştı. Mahalle sakinleri daha önce muhtarlığa defalarca gelerek bunu ilettiler ve insanların yasadışı bir gösteriye doğru yöneldiğini anlayınca ben ortalığı sakinleştirdim” sözlerine yer verdi ve devamında ise şunları ekledi;

HUUUU

“İNSANLARI İKNA ETMEME RAĞMEN HAKKIMDA SORUŞTURMA AÇILDI”

Emin Haber’e konuşan Esentepe Mahalle Muhtarı Haydar Polat, Taş Ocaklarından kaynaklanan toz’dan dolayı Sultangazililerin mağdur olduğunu, bu konuda kararlı olduğunu ve her zaman halkın yanında olacağını söyledi. Kendisine açılan soruşturmaya şaşırmadığını da söyleyen Polat, “Toz konusunda her şeyi göze aldım. Bu konuda her zaman halkımla beraber olacağım. Bu konuda devletin uniter yapısına karşı değilim, sisteme karşı bir mücadelem de yok. Ben çoluk çocuğumun tozdan ölmesini istemiyorum. Esentepe Mahallesi muhtarı olarak, Esentepe halkı benim ailemdir. Ailemin hakkını da savunmak için var gücümle çalışacağım. Biz bugüne kadar tozdan hep zarar gördük. Ama bundan sonra zarar görmek istemiyoruz. Maalesef insanları ikna edip, dağılmalarını sağlamama rağmen hakkımda soruşturma açıldı. Eğer yetkililer tek-tip fabrikasyon bir insan istiyorlarsa, ben tek-tip fabrikasyon insan değilim.“ dedi.

“CAMİ İMAMLARI SÖZÜNÜN ARKASINDA DURMADILAR”

Taş Ocakları ile ilgili mahallesinde gerçekleşen protestolar öncesi halktan yoğun bir baskı gördüğünü söyleyen Haydar Polat, “Protestolar öncesi özellikle mahallemizdeki Camii imamları, STK temsilcileri başta olmak üzere vatandaşlarımız sürekli beni aradı. Hatta o süreçte mahallemizin bayanları muhtarlığımıza bile saldırdılar. Toz ile ilgili cami imamları ile bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede imamlar oldukça dertliydiler. İmamlar bana camilerin sürekli toz içerisinde olduğunu beyan ettiler. Bende cami imamlarından Cuma hutbesinde bunu gündeme getirmelerini talep ettim. Halkın içerisinden seçilecek kişilerle beraber ise İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla görüşerek toz sorununu aktarabileceğimizi cami imamlarına söyledim. Camii imaları da Cuma hutbesinde bu konuyu dile getirdiler. Ancak o gün İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, imamları arayarak ‘kürsüden bu sorunu nasıl dile getirirsiniz?’ diye hesap sordu. O gün Cuma hutbesinde cami imamları kürsüden ilk defa doğru bir şey söylediler, Ancak o söylemlerinin de arkasında 1 dakika durmadılar. Ve beni onları kandırmakla itham ettiler.” Diye konuştu.

5241199f-1e73-4bb0-90b6-950300eb8eed

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

FETÖ operasyonlarında Sultangazi’de kaç kişi görevden alındı?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.