a

Altunay; O Gece Hemen Harekete Geçtik

Belediye Başkanı Cahit Altunay Posta Gazetesi’nden Alev Gürsoy Cimin’e verdiği röportajda 15 Temmuz akşamı nerede olduğunu açıkladı.

Belediye Başkanı Cahit Altunay, Alev Gürsoy Cimin’in sorularını cevapladı. Başkan Altunay, “15 Temmuz gecesi neredeydiniz, haberi alınca ne hissetiniz?” sorusuna, “Belediyemizin düzenlediği gençlik festivali için Enez’deydim. Öğrencilerimizi gönderdiğimiz kampta Cuma akşamları kamp ateşi olur. Ben de katıldım. Haberi burada aldım. Hemen arkadaşlarımızla irtibata geçtik. Dönmeyi düşündük ama tüm yollar kapalıydı. Biz de orada meydanlara çıktık. Olaya anında sosyal medyamızdan tepki gösterdik. İlk tweet atanlardan biriyim.” Diye cevapladı.

Altunay, o gece Sultangazi Belediyesi’nin hangi önlemleri aldığını da şu şekilde açıkladı; “Hemen harekete geçtik. 25’i aşkın temizlik kamyonumuzu şehrin ilgili noktalarına transfer ederek, 7 noktayı kapattık. İlçeye girişi engellediğimiz gibi Ahmet Öztürk ve Baştabya Kışlası’nda gereken tedbirleri aldık. Vatandaşların yürümesi ve iş makinelerimizin olay yerine gelmesi nedeniyle tanklar buralardan çıkamadı. Bütün bu engeller müthiş işe yaradı. O kişiler kışlalarında hapis kaldı.”

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de demokrasi nöbetine virgül konuldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.