a

Bayram öncesi Sultangazi’de işyerlerine gıda denetimi

Sultangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri, bayram öncesi pastane, tatlı imalathaneleri, çikolata ve şekerleme satışı yapan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. 25 farklı işletmede 50’ye yakın üründen numuneler alan Sultangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, alınan numuneleri incelenmek üzere laboratuvara gönderdi.

Sultangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık MüdürlüğüIMG_1939

Sultangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ramazan ayı içerisinde ve Bayramı öncesi toplu gıda denetimlerini ağırlıklı olarak pastane, tatlı imalathaneleri, çikolata ve şekerleme satışı yapan işyerlerine yönelmiş olup, vatandaşların Ramazan Bayramını sağlıklı ve güvenli tüketim maddelerinden faydalanması amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

“NUMUNELER LABORATUVARA GÖNDERİLDİ”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sultangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Tanrıverdi, “Ramazan Bayramı öncesinde halkımızın tüketmesi amacı ile sunulan bayramlık şeker, çikolata ve lokum gibi hediyelik götürülebilecek gıda ürünlerinin Türk Gıda Kodeksine uygunluğunu kontrol etmek amacıyla, 25 farklı işletmede 50’ye yakın üründen numuneler alınarak analizler için laboratuvara gönderilmiştir. Numune Sonuçlarına göre gerekli işlemler yapılacaktır.” Dedi.

Sultangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüİsa TANRIVERDİ

“BİR İŞLETMEYE YASAL İŞLEM UYGULANDI”

Sultangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Ramazan ayında gerçekleştirmiş olduğu denetimlere de değinen İsa Tanrıverdi, “Müdürlüğümüz gıda kontrol ekipleri, Ramazan ayında 300’e yakin işletmeyi kontrol etmiş ve 75’e yakın üründen numune almıştır. Ramazan ayı boyunca; öncelikle ekmek fırınları olmak üzere Unlu mamul üreten işletmeler ile Toplu tüketim yemek hizmeti veren lokantalar kontrol edilmiş ve 25 adet yemek numunesi alınarak mikrobiyolojik analiz için laboratuvara gönderilmiş, numunesi olumsuz çıkan bir işletmeye yasal işlem uygulanmıştır.” İfadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Belediyesi şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenledi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.