a

Sultangazi’de Ramazan’ın İlk İftarı Birleşmiş Milletler Gibi

Sultangazi Belediyesinin Ramazan ayının manevi ruhuna uygun bir şekilde organize ettiği; “Dünya Müslümanları Sultangazi’de” organizasyonuna katılan 15 İslam ülkesi Ramazan’ın ilk iftarında Sultangazililerle aynı sofraya oturdu.

Belediye kent meydanında kurulan 2’nci Ramazan Etkinlik Alanı Dünya Müslümanlarının yanı sıra, siyaset dünyasından birçok ismi, STK temsilcilerini ve Sultangazilileri aynı iftar sofrasında buluşturdu.

SULTANGAZİ’DE İLK İFTAR SOFRASI BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİYDİ

Ramazan’ın ilk iftarına 15 İslam ülkesinin temsilcilerinin yanı sıra; Anayasa Komisyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Burhan Kuzu, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri, Fatma Benli, Ahmet Hamdi Çamlı ve Volkan Bozkır, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Sultangazi Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cebeci Mahalle Muhtarı Zeki Yıldız ve Mahalle Muhtarları ile STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6239

ALTUNAY, “KARDEŞLİK KÖPRÜSÜNE BİR TUĞLADA BİZ KOYUYORUZ”

Programa ev sahipliği yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay yaptığı konuşmada İslam ülkeleri arasında kardeşlik bağının güçlendirilmesi yönünde ciddi adımlar atıldığını ve kendilerinin de bu köprüye bir tuğla koymak adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek şunları söyledi; “Eskiden ulaşım bu kadar kolay değildi. Fakat bizim iktidarımız zamanında artık dünyanın en ücra köşelerine bile ulaşım var. Neredeyse dünyanın her tarafına uçaklarımız kalkıyor. İşte biz eskiden uzak olanları yakınlaştırmak istiyoruz. Aynı zamanda dünya üzerinde yaşayan İslam ülkelerinin kültürlerini hem vatandaşlarımıza tanıtmak, hem de bizim kültürümüzü İslam ülkelerine tanıtmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. İslam ülkeleri arasında son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bir birlik beraberlik ve kardeşlik köprüsü kuruluyor. İşte biz de bu köprüye bir tuğla koymak adına 15 İslam ülkesini ilçemize davet ettik. Burada 15 gün boyunca her gün başka bir İslam ülkesinin kültürünü tanıma fırsatı bulacağız. Ve iftarımızı o ülkenin yöresel yemekleriyle açacağız. Bizim temennimiz bu kurduğumuz kardeşlik köprüsü inşallah bu ülkelerle kardeşliğimizin daha da güçlenmesine vesile olur.” Dedi.

CkScKRtWYAIGc_W

TEMURCİ, “BU SOFRADA MAKAM VE MEVKİ YOK, KARDEŞLİK VAR”

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Temurci,  “hepimizin mevki ve makamları olabilir ancak bugün bu sofra kardeşlik sofrasıdır. Bugün burada makam ve mevkiler yok. Bugün burada kardeşlik var, birlik var, beraberlik var, Ramazan’ı şerifin bereketi ve bolluğu var. Çünkü yaradan hepimizi kardeş kılmıştır ve hepimizin ümmet anlayışıyla birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız.

 “SULTANGAZİ’NİN BU BEREKETLİ SOFRASI BUNDAN SONRAKİ PEOJELERDE DE ETKİLİ OLACAKTIR”

sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6270

“İstanbul, bütün inananların, bütün Müslümanların sığındığı bir şehir. İstanbul adalet şehri. Onun için 11 ayın sultanı olan ramazanı şerifte, Sultangazi’de şehirlerin efendisi İstanbul’da, Sultangazi’de sivil toplumumuzla, teşkilatımızla, büyüklerimizle, küçüklerimizle ve 15 ayrı İslam devletinden gelen kardeşlerimizle burada iftar yapmak bize büyük bir mutluluk verdi. Ben inanıyorum ki bu bereketli iftar sofrası Sultangazi’nin bundan sonraki projelerinde de etkili ve bereketli olacaktır, ben buna inanıyorum.” Dedi

Anayasa Komisyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Burhan Kuzu ise yaptığı konuşmada Rmazan ayının manevi ruhundan söz etti ve Sultangazi Belediyesinin düzenlediği bu organizasyonun kardeşlik ve İslam birliğine önemli katkıları olacağını söyledi.

Ak Parti İstanbul Milletvekilleri, Fatma Benli, Ahmet Hamdi Çamlı ve Volkan Bozkır’da yaptıkları konuşmalarda 15 İslam ülkesini İstanbul ve Sultangazililerle buluşturan Sultangazi Belediyesine teşekkür ettiler.

sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6241 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6244 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6259 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6260 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6296 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6304 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6306 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6307 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6308 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6310 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6311 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6312 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6313 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6314 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6316 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6318 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6320 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6324 sultangazi-dünya-müslümanları_DSC6330

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Samsunlular Derneği ‘SADEF’ ile güç birliği yaptı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.