a

MHP’de AYM bilmecesi

Haftalardır gündemi meşgul eden MHP kongresi, bu kez de bir delegenin yaptığı başvuru ile gündeme geldi.

Yargıtay, bir MHP delegesinin “Kararı Anayasa Mahkemesi versin” başvurusunu kabul etti.

Anayasa gereği kendisine gelen her dilekçeyi almak zorunda olan Yargıtay da bu dilekçeyi kabul etti ancak taleple ilgili herhangi bir karar vermedi.

Karaın Anayasa Mahkemesi tarafından verileceği iddia edildi ancak daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nden yeni bir açıklama geldi.

MHP’DEN YALANLAMA
MHP’den yapılan açıklamada, Yargıtay’ın konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığı yönündeki iddialar yalanlandı. “Hukuki süreç devam ediyor” denildi.

SÜREÇTE NELER OLDU
Parti içi muhalefet, 543 delegeden imza toplayarak tüzük kurultayı yapılması için başvurdu. MHP Genel Merkezi ise kurultayın 2018 yılında yapılacağını ilan etti.

Bunun üzerine muhalifler Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme de MHP’yi kurultaya götürecek 3 kişilik bir çağrı heyetinin görevlendirilmesine hükmetti.

MHP Genel Merkezi ise Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri’nden ihtiyati tedbir kararı çıkarttı. Muhalifler Tosya kararına itiraz edip bu kararı kaldırttı. Gemerek kararına itiraz ise sonuçlanmadı. Bu itirazın sonucu için Yargıtay kararı beklenmeye başlandı.

Süreç devam ederken 25. İcra Müdürlüğü “Gemerek kararı geçerli” dedi. Muhalifler ise Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak 25. İcra Müdürlüğü’nün kararına itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul etti. Bu kararın hemen ardından Gemerek Mahkemesi yeniden tedbir kararı aldı.

Muhalifler 15 Mayıs’ta kurultayın yapılacağı otelin önünde gitti. Ancak Ankara Valiliği kurultayın yapılamayacağını belirterek toplanan muhaliflere izin vermedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Hüseyin Bürge’den Binali Yıldırım’a tebrik

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.