a

Doktordan Hastaya;Ben bugün çok acil hasta baktım

Türkiye son 13 yılda sağlık sektöründe ve sağlık hizmetlerinde çağ atlarken, Sultangazi’de vatandaşa verilen sağlık hizmetleri gerek yönetim boşluğundan gerekse personel yetersizliğinden dolayı sekteye uğruyor. Buda yetmezmiş gibi, bazı doktorların keyfi tavırları vatandaşı çileden çıkarıyor. İşte onlardan biri önceki gün Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi’nde yaşandı.

Ayşe Katlav adlı okurumuz sesini duyurabilmek için bu fotoğrafı bizimle paylaştı ve adını bilmediği ama şahit olduğu bu fotoğrafın öyküsünü anlattı.

sultangazi-lütfiye-nuri-burat-devlet-hastanesi-acil-servis

“Hastanenin acil servis bölümünde sıra bekliyoruz. Oldukça kalabalık olan acil servis bölümünde doktorların keyfi uygulamalarına, vurdumduymaz tavırlarına bir kez daha şahit oldum. ‘Bir kez daha’ diyorum çünkü daha öncede benzeri görüntülere maalesef tanıklık etmiştim. Tepki gösterdiğimizde ise, 3 yaşındaki çocuğu azarlar gibi azar işitiyoruz.

Sıra beklediğimiz esnada fotoğrafta gördüğünüz yaşlı teyze ve oğlu geldi. Yaşlı teyzemiz buradan ultrason çekimine gönderildi. Acil servisten ultrason çekimine gönderilen teyzemiz ve oğlu görevli doktorun hışmına uğradılar. Üstelik bu doktor bir kadındı. Belki de bir anneydi.

Şimdi diyeceksiniz ki; Nasıl hışmına uğradı? İşte böyle;

“Ben bugün çok acil hasta baktım. Birazda yan taraf baksın.” Ultrason 2’ye gönderilen yaşlı teyzemize uzman doktor aynen bu cümleyi kurdu.

Mesai saatleri içerisinde kendisinden yaşça büyük yaşlı teyzemize “Ben bugün çok acil hasta baktım” dedi. Kadın uzman doktorun bu hışmından sonra, yaşlı teyzemiz Ultrason 1’e geçti. Burada da, “Yan tarafta ultrason çekimi yapılması gerekiyor. Sizleri acilden Ultrason 2’ye yönlendirmişler” cevabını aldılar.

Yaşlı teyzemiz ve oğlu tabelasında Ultrason 1 ve 2 yazan bölüm arasında gidip geldiler. İkisi de yan yanaydı. Birinden çıktılar, diğerine girdiler. Ama nafile.

Son olarak tekrar “Ben bugün çok acil hasta baktım” diyen kadın uzman doktora gittiler. Verilen cevap, “Ben bakmıyorum. Nereye gidip şikayet ediyorsanız edin”

Evet, yanlış okumadınız; Ultrason 2’de görevli uzman doktor “Ben bakmıyorum” dedi.

Tam bir saat yaşlı teyzemiz fotoğrafta gördüğünüz şekilde bekledi. Oldukça sakin olan oğlu dayanmadı ve tepkisini dile getirmeye çalıştı. Hastanenin Başhekimi ile görüştü, derdini anlattı. Başhekim duyduklarına çok kızmış olacak ki; “Ben bakmıyorum” diyen uzman doktoru aradı.

Ve nihayet yaşlı teyzemizin ultrason çekimi bu telefon görüşmesi sonucunda “Ben bakmıyorum” diyen uzman doktor tarafından çekildi.

Şimdi diyeceksiniz ki; Siz ne yaptınız? Diye. Bunu sormakta da haklısınız. Ben ve bazı hasta yakınları bu yaşanan olaya tepki gösterdik. Ama yine azar işittik.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Samsunlular Derneği Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.