a

Arzu Erdem “İntihar Girişimleri” Araştırılsın Dedi, AKP Kabul Etmedi

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in meclise sunduğu “İntihar girişimlerinin önlenmesi araştırma” önergesi reddedildi.

Son yıllarda artan intihar olayları meclise taşındı. İntihar girişimlerinin önlenmesini araştırmak için sunulan önerge AKP oylarıyla reddedildi. Konuyu meclis gündemine taşıyan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ise, “Anladık ki vicdan kalmamış” diyerek, AKP’li vekillere tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda konuşan MHP Milletvekili Arzu Erdem son üç yılda 99 çalışanın mobbing, borç kıskacı ve işsizlik gibi nedenlerle intihar ettiğini belirterek, “Ne yazık ki ülkemizde işe bağlı nedenlerle 2013 yılında 15, 2014 yılında 25, 2015 yılında ise 59 çalışan intihar etmiştir. İntihar edenlerin 49’u işçi ve 23’ü memur olmak üzere 72’si ücretli çalışan, 11’i esnaf ve 3’ü de çiftçiydi. Ataması yapılamayan öğretmenler de dâhil olmak üzere benzer koşullardaki 13 işsiz kardeşimiz de intihar etmiştir.” Dedi.

Erdem, “Bizim intiharı önlemeyle ilgili vazifelerimiz var ve bu düşünceler doğrultusunda intiharı önleme çalışmalarının amacı intihar krizlerinde ve ruh hastalıklarında intiharın sebeplerinin açığa çıkarılması, müdahale tekniklerinin geliştirilmesi ve korunmanın sağlanması olmalıdır. İntiharların nedenlerini anlamak ve risk faktörlerini araştırmak bizim vazifemiz, intiharları önlemek de tabii ki bu şekilde. Bu arada, bu gerekçeler doğrultusunda, ülkemizdeki intihar girişimlerinin nedenlerinin araştırılması, gereken önlemlerin tespit edilmesi için Meclis araştırması açılmasını arz ederim” ifadelerini kullandı.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in bu önergesi AKP oylarıyla reddedildi. Önergenin reddedilmesine sosyal medyadan tepki geldi. AKP’li vekillere tepki gösteren vatandaşlar, “İntihar konusunda bile anlaşamıyorsak, demek ki bizim bu iktidarla insani hiçbir ortak noktamız kalmamış” ifadelerini kullanarak, tepkilerini dile getirdiler.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’de tepkisini resmi Twitter hesabından dile getirdi. Erdem, “Anladı ki, vicdan kalmamış” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazili Vatandaş Bakana Böyle Seslendi; ÖLÜYORUZ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.