a

Sultangazi Şehir Ormanlarını Gezen Öğrencilerden Büyüklerine DERS

Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, “İnsan ve Çevre” dersi için Sultangazi Şehir Ormanlarında doğa gezisi yaptı.

Yaptıkları etkinlik ve programlarla adından sıkça söz ettiren Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, yılda 2 Milyon ziyaretçi ağırlayan Sultangazi Şehir Ormanları’nı gezdiler. Fen Bilimleri Öğretmeni Ferdi Ünal öncülüğünde, doğa gezisine çıkan Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri, Sultangazi Belediyesi’nin çevreye dair umut veren çalışmalarını yerinde incelediler. Öğrenciler, şehir ormanlarında yaptıkları incelemeleri de bir gözlem raporu haline getirdiler.

veysel-sarıcahan-imam-hatip-ortaokulu5

ÖĞRENCİLERİ ÜZEN TABLO

Sultangazi Belediyesi tarafından şehir ormanlarının her köşesine hayvanlarının yazın susuzluk çekmemesi için yerleştirdiği sulukların, duyarsız vatandaşlar tarafından kullanılamaz hale getirilmesi, öğrencileri en çok üzen tablo oldu.

Sultangazi Şehir Ormanlarında çöp konteynerlerinin bulunmasına rağmen, vatandaşların çevre kirliliği oluşturmak için bir birleriyle yarıştıklarına şahit olan ve bu manzara karşısında üzülen Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri, Sultangazi Belediyesi’ne bağlı ekiplerin sürekli temizlik yapmalarından dolayı da mutlu oldular.

ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

veysel-sarıcahan-imam-hatip-ortaokulu4

Veysel Sacıhan İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Ferdi Ünal öncülüğünde Sultangazi Şehir Ormanları’nı gezen öğrenciler, gezi boyunca sokakta yaşayan hayvanlar için birçok bölgeye mama bıraktı. Birçok bölgeye kuşyemi de bırakan öğrenciler, kuşların barınabilmesi için birçok ağaca kuş yuvaları yerleştirdiler.

Çevre bilincini ve duyarlılığını artırabilmek için birçok noktaya uyarı levhaları asan öğrenciler, “Çevre ve doğa emanettir emanete sahip çıkalım.’ ‘Her kim aç bir hayvanı beslerse, aynı zamanda ruhunu besler.” mesajlarını vermeyi de ihmal etmediler.

veysel-sarıcahan-imam-hatip-ortaokulu1 veysel-sarıcahan-imam-hatip-ortaokulu2 veysel-sarıcahan-imam-hatip-ortaokulu3 veysel-sarıcahan-imam-hatip-ortaokulu5 veysel-sarıcahan-imam-hatip-ortaokulu6

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de 13 genç kız kendilerini taciz eden erkeği dövdü

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.