a

Karabulut Kardeşlerin Sultangazispor Sevigisi

Sultangazi’nin en eski sayacısı olan namı diğer Karslı Mehmet’in oğulları Ömer ve Adem Karabulut ile sayacılık, ayakkabı sektörü, spor ve yaşama dair her şeyi konuştuğumuz söyleşimizi siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

28 yıllık bir maziye sahip olan “KARABULUT SAYA ve TOPTAN AYAKKABI ALIM SATIM” işletmesi, Sultangazi’nin ilk sayacılarından Karslı Mehmet tarafından kurulmuş. Babalarından kendilerine kalan mesleği ve işletmeyi yaklaşık 10 yıldır ise Karslı Mehmet’in oğulları Ömer ve Adem Karabulut kardeşler işletiyor.

“SAYACILIK AYAKKABI SEKTÖRÜNÜN BEYNİDİR”

Sultangazi’nin sevilen esnaflarından olan Karabulut kardeşler, ayakkabı sektörünün kalbi sayılan sayacılık mesleği hakkında bizimle fikirlerini paylaştılar. Ömer Karabulut, “Sayacılık Nedir?” sorusuna, “Sayacılık ayakkabı sektörünün beynidir.” Diye cevap vererek, sayacılığı şöyle tarif ediyor, “Bir ayakkabı üzerinde gördüğünüz bütün dikişleri sayacı diker. Yani her ayakkabı muhakkak bir sayacının elinden geçer.” Dedi.

Ömer Karabulut, “Babam bu ilçenin en eski sayacılarındandır. Namı diğer Karslı Mehmet derseniz hala ayakkabı sektöründe herkes babamı tanır. Yaklaşık 28 yıllık bir işletme olan Karabulut Saya’yı ben ve kardeşim Adem, yaklaşık 10 yıl önce babamdan devraldık.”

kardeşler saya (3)

“BABAM BİZE ÇOK ÖNEMLİ BİR TİCARİ MİRAS BIRAKTI”

“Babamız belki bize mal mülk anlamında çok büyük bir maddi servet bırakmadı ama bize altın bilezik olarak tarif edilen bir meslek ve itibarlı bir ticari geçmiş bıraktı. Babamızın bu sektörde yaklaşık 20 yıllık bir emeği ve geçmişi var. Hala sektörde babamın isminin geçtiği ortamlarda insanlar bize her anlamda kolaylık sağlıyorlar. Bu bizim için çok değerli bir miras.”

“Günde yaklaşık olarak 1000 çift üretim yaptığımız 2 bantımız var. Yanımızda toplamda yaklaşık 40 insan çalışıyor ve bu işten evine ekmek götürüyor. Yazın spor ayakkabı, kışın ise bot imalatı yapıyoruz.”

“Bu üretimin yanı sıra toptan ayakkabı alım ve satışımız var. Biz sektörün içerisinde olduğumuz için zaman zaman çok uygun fiyatlara ayakkabı bulabiliyoruz piyasadan.”

kardeşler saya (2)

“İŞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Karabulut Saya’nın bir diğer ortağı olan Adem Karabulut ise, sayacıların kendi mesleklerine yeteri kadar önem ve değer vermemesinden dert yanarak, “Piyasadaki sayacıların birçoğu yaptıkları işin değerinin farkında değiller.  Bu işi geçici olarak görüyorlar. Aslında belki birazda mesleklerini ve işlerini küçümsüyorlar. Bu çok doğru bir anlayış değil. Biraz evvel sizlere babamızdan söz ettik. Biz ailece yaklaşık olarak 28 yıldır bu işin içerisindeyiz. Çok şükür kimseye muhtaç olmadan yaklaşık 28 senedir evimize bu işten kazandığımız ekmeği götürüyoruz.”

“Elbette piyasada var olan başka bir sorun da, bu mesleği yapan arkadaşlarımızın çoğu, kaliteden ödün vererek çalışıyorlar. Bu da sayacı arkadaşlarımızın bu sektörün içerisinde eriyip gitmesine neden oluyor. İnsanlar devamlılığına inandığı işlerde kaliteye önem vererek, işlerinin hakkını vermelidirler.” Dedi.

KARABULUT KARDEŞLERİN SULTANGAZİSPOR SEVGİSİ

İyi bir Sultangazispor taraftarı olan Karabulut kardeşler, takımın hemen hemen bütün deplasmanlarına giderek, takımlarına destek veriyorlar.

Ömer Karabulut, “Sultangazispor’u seviyor ve destekliyoruz. Takımımızın bütün maçlarında tribünde olmak zorunda hissediyoruz kendimizi, çünkü Sultangazispor sevgisi bizim için çok değerli. Sadece iç saha maçlarında değil, deplasman maçlarını da takip ediyoruz.”

12936598_252238748442781_2378514655362674137_n

“O SENE, BU SENE”

Takımımızın bu yıl grubunu şampiyon olarak bitirmesi bizi çok sevindirdi. İnanıyoruz ki play off maçında rakibimiz Kocaelispor’u eleyerek 3. Lige yükseleceğiz. Hani Başkan Osman Cengiz’in meşhur bir sözü var, ‘O sene, bu sene’ diye, bizde o senenin bu sene olduğuna inanıyoruz.” Diyerek, Sultangazispor’un 3. Lige çıkacağına olan inancını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de İlköğretim Okulunda Hizmetliden Taciz İddiası

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.