a

Rakamlara Göre Sultangazi O Konuda Birçok İlçeye Fark Attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, otopark sorununa değinerek, “Belediye başkanı kardeşlerime sesleniyorum mahallelerin kat otoparkı olması lazım.” Dedi.

Kentsel dönüşüm ve akıllı şehirler hakkında bazı değişimlerden söz eden Cumhurbaşkanı, otopark konusunda şunları söyledi: “Belediyeler otopark için ücret alırlar ama otopark yapımına gelince hiçbir projede otopark var mı yok mu kontrol etmezler. Ondan sonra araçlar sokak içine park ederler. Allah göstermesin bir yangın olduğu zaman itfaiye aracı ulaşamaz. Geçenlerde Bomonti’de öyle bir olay oldu. İtfaiye araçları aşağıda kaldılar ve hortumu uzatabilmek için itfaiye erleri cansiperane savaş verdiler. Olmaz. Buralarda da belediyelerimizin Türkiye genelinde buna dikkat etmesi lazım. Bu projelere onay verilirken evlerin altındaki otoparkların yapımını teminat altına almaları lazım. Artık refah ülkesi bir Türkiye var. Evde beyefendinin de hanımın da birer arabası var. Delikanlı büyüdüyse araba istiyor bir araba da ona. Bir daireye bir araç hesap edilirdi artık 2-3 araç hesabı yapılıyor. Eğer evin altına sığdırmıyorsan belediye başkanı kardeşlerime sesleniyorum o mahallenin kat otoparkı olması lazım. Biraz kendi arazinden feragat edeceksin, kat otoparka yapacaksın mahalleli aracını oraya koyacak. Güvence noktasında da bu otoparkları olmasın fayda var. Kağıthane’den geçtiğimiz günlerde 25 araç kundaklandı. Bunlar otoparklarda olsa bunun riski minimize olurdu. Bu adımları da atmalıyız.”

SULTANGAZİ’DE KAPALI OTOPARK DURUMU NEDİR?

Henüz 7 senelik bir belediye olmasına rağmen otopark konusunda İstanbul köklü birçok ülkesine kapalı otopark konusunda bariz bir fark atan Sultangazi Belediyesi’nin bu güne kadar tamamladığı kapalı otopark alanları şunlar:

Sultangazi Belediye Kompleksi: 1200 araç kapasiteli

Sultan Çiftliği Kapalı Pazar Alanı: 183 araç kapasiteli

İsmetpaşa Kapalı Pazar Alanı: 153 araç kapasiteli

50. Yıl Mahallesi Kapalı Pazar Alanı: 140 araç kapasiteli

YAPIMI DEVAM EDEN PROJELER:

Devlet Hastanesi ve yapımı planlanan Sultangazi Kent Meydanı: 3000 araç kapasiteli

  1. yıl Mahallesi Katlı Otopark Projesi: 1000 araç kapasiteli

PROJE AŞAMASINDAKİ TESİSLER:

Cebeci Kapalı Pazar Alanı: 250 araç kapasiteli

Esentepe Kapalı Pazar Alanı: 200 araç kapasiteli

Gazi Mahallesi Kapalı Pazar Alanı: 200 araç kapasiteli

KONSPT PROJELER

Bu projelere ilave olarak Sultangazi’de yapımı tamamlanan ve/veya devam eden konsept projelerde; SUMDER PRESTİJ EVLERİ, HİSAR RESİDENCE, CEBECİ KONAKLARI, EKVA LIFE İSTANBUL, SİMA İSTANBUL, ORTAKÖY KONAKLARI, DOSTLAR İNŞAAT PROJESİ ve daha birçok projenin de kapalı otopark alanına sahip olması, ilçenin otopark sorununa büyük rahatlık getiriyor…

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Kocaelispor’un Sultangazi Korkusu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.