a

Sultangazi Belediye Meclisinde ‘ENSAR VAKFI’ Tartışması

Sultangazi Belediye Meclisi Nisan ayı oturumu yoğun gündemle toplandı. Meclis divanı seçimi, encümen komisyonu seçimi ve ihtisas komisyonlarının seçimlerinin yanı sıra ülke gündemini meşgul eden bazı konularda parti temsilcileri söz hakkı alarak görüşlerini bildirdiler.

CHP’li OLGUN, “ÇOCUKLARA YÖNELİK CİNSEL İSTİSMAR VAR”

CHP grubu adına söz alan Doğan Olgun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladıktan sonra sözlerine şöyle devam etti; “Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, insan onuruna zedeleyen cinsel istismara maruz kalmaktadırlar. Ak Parti iktidarı döneminde din istismarcısı, dernek, vakıf ve sözüm ona eğitimcilere çocuklarımız emanet edilmiştir. Buradan çocuklara cinsel istismarda bulunan kurum ve kişileri buradan kınıyorum. ‘7 yaşındaki kız çocukları evlenebilir’ diyen din adamlarını ve ‘bir seferden bir şey olmaz’ diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.” Dedi.

AK PARTİLİ DEMİR, “ÇYDD ve ADD’de de TECAVÜZ OLAYLARI YAŞANMIŞTIR”

Olguna’a cevaben konuşan Ak Parti grup sözcüsü Mustafa Demir, “Bu meclisin çalışma sistemi yasalarla belirlenmiştir. Ancak siyasi parti temsilcileri burada söz alarak kendi partilerinin görüşlerini dile getirebilirler. Ben bu arkadaşımızın neden bunu burada dile getirdiğini anlayamadım. Ne yaptı yani burada bunu konuşarak bize terbiye mi verdi? Başbakanımız bu konuda ne diyor ki, ‘Bu şahıs bir daha gün yüzü görmeyecek’ diyor. Ayrıca bu arkadaşın söylediği tecavüz vakalar Atatürkçü Düşünce Derneğinde ve Çağdaş yaşamı Destekleme Derneğinde de olmuş. Şimdi bu arkadaşımızın hiçbir somut belgeye dayanmadan ortaya attığı bu iddiayı kınıyorum ve bu konuşmanın kayıtlardan çıkarılmasının oylanmasını istiyorum.” Dedi.

CHP’Lİ OLGUN, “MODERN EĞİTİM KURUMLARI YERİNE BAŞKA EĞİTİM KURUMLARI TEŞVİK EDİLDİ”

Bunun üzerine söz alan Doğan Olgun, “Son günlerde gündemde bulunan Ensar Vakfının nasıl teşvik edildiğini, İmam Hatiplerin nasıl teşvik edildiğini hepimiz biliyoruz.  Modern eğitim kurumlarının nasıl kapatıldığını da hepimiz biliyoruz. Sami din geleneğinin bir örneği olan vahabiliğin nasıl özendirildiğini de biliyoruz” dedi.

MECLİS BAŞKANI ORHAN, “BUNLARIN KONUŞULACAĞI YERLER BURASI DEĞİL”

Bunun üzerine araya giren Meclis Başkanı Hacı Orhan, konunun kontrolden çıktığını ve bu konuların mecliste konuşulmasının doğru olmadığını söyledi. Orhan, “Sizin söyledikleriniz sloganik şeyler. Ben bunların burada konuşulmasını istemiyorum” dedi.

sultangazi-belediye-meclisi

BEKİR KOÇ, “BURADA İNSAN ve ŞEYTANIN İMTİHANINA TANIKLIK ETTİK”

Sultangazi Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Ensar Vakfının Sultangazi Şube Başkanı Bekir Koç, söz istedi. Koç, “Bu malum mesele üzerinden Ensar Vakfı’nın gündeme gelmesi doğru değildir. Ben Ensar Vakfının bir üyesi olarak değil, bir Müslüman ve bir insan olarak bu durumu şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Ancak bu mesele siyasi bir malzeme yapılarak, bu mesele üzerinden vakfımız siyasi bir lince maruz kalmıştır. Burada bugün konuşulanlar beni derinden üzmüştür. İnsanın şeytanla imtihanı Hz. Adem ve Hz. Havva ile başlamıştır. Habil ve Kabil vakasıyla devam etmiştir. Bugün burada meclisimiz burada başka bir imtihana şahitlik etmiştir.”

KOÇ, “VAKFIMIZ OLAYI KINAMAKTADIR”

“Allah’ın dini burada eleştirilmiştir. Bunun bu memleketin evlatları tarafından yapılıyor olması beni derinden üzmüştür. Neden bu vaka sonucu ismi gündeme gelen kişinin görev yaptığı modern eğitimi kurumu hiç gündeme gelmiyor. Kaldı ki bizim vakfımız bunun bir insanlık suçu olduğunu, bunun İslamiyet’e aykırı bir durum olduğunu açıklayarak bu konun takipçisi olduğunu açıklamıştır.” Dedi.

CHP’Lİ OLGUN, “KONUŞMALARIM ÇARPITILDI”

Koç’un konuşmasından yeniden söz alan Doğan Olgun, “Burada konuşan arkadaşlarımız sanki ben İslamiyet’i eleştirmişim gibi bir imada bulundular. Bunlar doğru değildir. Elbette ki İslam Allah’ın hak dinidir ve Kuran-ı Kerim’de bu dinin kutsal kitabıdır. Ben hurafelere karşı olduğumu dile getirdim.” Dedi.

DEMİR, KONUŞMALARIN KAYITLARDAN SİLİNMESİNİ İSTEDİ

Mustafa Demir’in talebi üzerine meclis toplantısının bu bölümünün kayıtlardan silinmesi oylandı. Konuşmaların olduğu bölümün kayıtlardan çıkarılması, 2 CHP’li meclis üyesinin aksi yönde oy kullanmasına karşın, Ak Partili üyelerin oyları sonucu, oy çokluğuyla kabul edildi.

MECLİS DİVANI ve ENCÜMEN KOMİSYONU OYLAMASINDA İLGİNÇ SONUÇLAR

Daha sonra yapılan meclis divanı oylamasında Ak Parti grubu mevcut Meclis 1’nci Başkan vekili Av. Hacı Orhan’ı asil, Fatma Elif Doğruyol Şahin’i ise yedek olarak aday gösterdi. CHP ve HDP grubu aday göstermezken, yapılan kapalı zarf usulü oylamada Orhan 34, Doğruyol Şahin ise 33 oy aldı.

Divan katipleri seçiminde de CHP ve HDP aday bildirmezken, Ak Parti Grubunun aday gösterdiği asil üyeler Erdal Uçar ve Serdar Ayduğan ile yedek üyeler, Melike Kırtay Kara ve Hamdi Karaoğlan yapılan oylama sonucu; Uçar 34, Ayduğan, 33, Kırtay Kara 32, Karaoğlan ise 31 oy aldı.

Yine kapalı zarf usulüyle yapılan Encümen Komisyonu seçimine CHP ve HDP aday göstermezken, Ak Partinin aday gösterdiği Mustafa Demir, İsrafil Taşçı ve Ahmet Demiray şu şekilde oy aldı. İsrafil Taşçı 33, Mustafa Demir 32, Ahmet Demiray 31 oy aldı.

Bu üç seçimde sandıktan 8 zarf boş çıkarken, Ak Parti grubunun oylarının neden değişiklik gösterdiği ise merak konusu oldu.

EMİN HABER VE GÖZLEM GAZETESİ’NDE YER ALAN HABERLER KAYNAK GÖSTERİLSE DAHİ KULLANILAMAZ…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Uluslararası ‘Mimar Sinan ve Su’ Sempozyumu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.