a

7. Yılında Cahit Altunay

Sultangazi ilçesinin kurulmasından sonra 30 Mart 2009 tarihinden itibaren geçen 7 senenin ardından ilçenin nasıl bir gelişim gösterdiği, kurucu Belediye Başkanı ve 2’nci görev döneminin 2’nci senesini 30 Mart 2016 tarihinde dolduran Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın performansını Sultangazililere sorduk.

Genel olarak Altunay’ın performansından memnun olduklarını söyleyen Sultangazililer, özellikle BEDAŞ’tan şikayetçi olduklarını dile getirdiler.

7’nci senenin dolmasıyla birlikte hazırladığımız yazı dizimizin ilk bölümüne İsmetpaşa Mahallesi ile başladık. İşte İsmetpaşalıların ilgili yorumları:

Kerim Zengin (Beyaz Eşya Mağazası Sahibi)

“GAZİOSMANPAŞA’DAN SONRA BURASININ DEĞERİ BEŞE KATLANDI”

aKerim Zengin (Beyaz Eşya Mağazası Sahibi)

“Gaziosmanpaşa Belediyesi buraya hiçbir şey yapmamıştı. Yani Başkan Altunay burayı harabe olarak devir aldı. Yani Gaziosmanpaşa belediyesi buraya bir hizmet yapmak istediğinde personelin, mimarın, mühendisin burayı gelmesi epey zaman alıyordu. Yani belediye personeli gelene kadar mesai bitiyordu. Ancak burası belediye olduktan sonra buranın değeri beşe katlandı. Çünkü buranın kaynakları buraya harcandı. Buranın yolları, kaldırımları yapıldı, elektrik kabloları yer altına alındı. Hizmet binaları yapıldı imkanlar el verdiğinde. Yani başkan elinden geldiği kadar çalışıyor. Memnunuz.”

Muammer Aslan (Giyim Mağazası)

“ALTUNAY 10 NUMARA ADAM”

aMuammer Aslan (Giyim Mağazası)

“Sultangazi Belediyesinin çalışmaları bence iyi. Sadece şu yolların asfaltını biraz daha düzeltseler daha iyi olur. Yalnız bir sıkıntımız var. Bizim elektrik saatleri sık sık değişiyor. Bizim memlekette elektrik aboneliğimiz yaklaşık 1976’dan beri var. Elektrik saatleri hiç değişmedi. Ama burada sık sık değişiyor.ya elektrik saatleri değişiyor, ya su saatleri durmadan değiştiriliyor. Kaldırımlar da çok sık değişiyor. Bunlar da fatura olarak bize yansıyor. Başkanın bunlarla ilgilenmesini istiyorum. Belki bazı eksikleri olabilir, hatasız kul olmaz ama belediye başkanı olarak Cahit Altunay 10 numara adam.”

Nevzat Ergün (Kasap)

“OTOPARK SORUNU VAR”

aNevzat Ergün (Kasap)

“Belediye Başkanından ve hizmetlerinden memnunuz. Ancak bir takım eksikler var. Örneğin buradaki kapalı Pazar alanıyla ilgili bir sıkıntı var. Pazar günleri Pazar kurulduğunda pazarcıların arabalarını park edeceği yer yok. Ayrıca burada yaklaşık olarak 6 tane düğün salonu var, ancak hiçbir tanesinin otoparkı yok. Kapalı Pazar alanı hafta içi otopark olarak kullanılıyor ancak hafta sonu Pazar günleri ayrıca Pazar kurulduğu için ve düğün salonlarında da düğünler olduğu için, mahallede bir otopark sorunu oluşuyor. Pazarcılar ve düğüne gelenler insanların kapılarının önüne park ediyor, bu ciddi bir sıkıntı oluşturuyor. Söylemek istediğim bir diğer konu ise Ordu Caddesinde aydınlatma sorunu var.  Belediye başkanımız iyi niyetle çalışıyor ama bu eksiklerle de ilgilenirse seviniriz.”

Talip Polat (Berber)

“HİZMETTE SINIR YOK”

aTalip Polat (Berber)

“Cahit Altunay gayet iyi çalışıyor, bir sürü yol ve hizmet yaptı. Diğer belediye başkanlarından daha iyi çalıştığına inanıyorum. Eskiden çöpleri günlük olarak toplamıyorlardı, kaldırımlar ve yollar pislik içersindeydi. Ama şimdi çöpler gününde toplanıyor, temizlik görevlileri her gün buraları temizliyor. Bence hizmette sınır yok.”

Ümit Özdemir (Kuyumcu)

“BURASI GAZİOSMANPAŞA ZAMANINDA ÜVEY EVLAT BİLE DEĞİLDİ”

aÜmit Özdemir (Kuyumcu)

“Aslında bu geçmiş 7 seneyi değerlendirirken, Cahit başkandan evvel başka bir belediye başkanı olması gerekiyor ki, bizde bunlar arasında mukayese yapabilelim. Ama Gaziosmanpaşa ile mukayese edecek olursak, buralar Gaziosmanpaşa belediyesi zamanında üvey evlat bile değildi.

Elbette hizmetler yapıldı bazı ivmeler oldu. Ancak ben özellikle inşaat konusunda bazı yanlışlıklar olduğunu düşünüyorum. Örneğin bodrum katları neden daire olarak değerlendiriliyor. Yani madem ki halka, vatandaşa değer veriliyor peki o zaman neden insanların bodrumlarda yaşamasına izin veriliyor? Kimseyi hakir görmek istemiyorum ama bodrum dairelerde genelde garip gureba oturuyor. Yani bir kalite oluşmasını istiyorsak, bence bodrumlarda insanların oturması gerekiyor.

Hizmetlere gelince, örneğin her sabah bizim oturduğumuz sokağa aşevi aracı geliyor. Birçok yardıma muhtaç insan oraya gelerek, bu hizmetten faydalanıyor. Ancak bu hizmetten ihtiyacı olmayanlarda faydalanıyor. Bence bu yardımlar dağıtılırken biraz daha dikkat edilmeli. Yani ‘ben sadece hizmet veririm, gerisine karışmamam’ mantığı çok doğru bir mantık değil.

Ayrıca esnafların kaldırım işgali de söz konusu. Belediyemizin bu konuda biraz daha ilgili olması gerektiğine inanıyorum. Kaldırımlar yayaların yürümesi için inşa ediliyor ancak bazı art niyetli esnaf buraları kendi dükkanıymış gibi kullanıyor. Belediyemizin hizmetlerinden memnunuz ancak dediğim gibi bu sorunlarla da biraz daha ilgilenilmeli.”

Ali Davşan (Perdeci)

“ALTUNAY’IN ALTERNATİFSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

aAli Davşan (Perdeci)

“Sultangazi geçmişe oranla epey bir gelişti. Eskisi gibi değil, potansiyel olarak söylüyorum yani. Sultangazi özellikle ilçe olduktan sonra çok ciddi bir gelişim gösterdi. Başka bir çehreye büründü. Başkanımızın hizmetlerini beğeniyoruz, memnunuz. Adaylığını koyduğu sürece alternatifsiz olduğunu düşünüyorum.  Biz her zaman yanındayız.

Sadece Ordu caddesinin aydınlatılma sorunu var ve cadde üzerine park eden özellikle hafriyat kamyonları özellikle esnaf açısından ciddi bir sorun oluşturuyor. Başkanımızın bu konularla ilgili olarak bizlere yardımcı olmasını istiyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazispor’un Kimseye Borcu Yok

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.