a

Kim demiş Sultangazi’de OTEL Yok Diye

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Sultangazi’ye sığınan Suriyelilerin sayısı 20 bini aştı. Güneydoğu’dan kaçak olarak yurda giriş yapanların bir bölümü çareyi kamplara sığınmakta, bir bölümü de bölge şehirlerinde başını sokacak bir yer ve iş bulmakta görüyor. Sultangazi’ye gelenlerin sayısı da gün be gün artıyor.

Durum böyle olunca Sultangazili fırsatçı bir vatandaş 7 katlı apartmanını otele çevirdi. Adını da “Fındık Otel” koydu. Dışarıdan bakıldığı zaman sıradan bir apartman gibi görünse de, aslında günlüğü 30 ile 20 TL arasında değişen fiyatlarla Suriyelilere hizmet veriyor. Bu sözde otel Suriyeliler arasında oldukça meşhur.

ÜNÜ SURİYE’YE KADAR GİTMİŞ

Nasıl mı meşhur?

Eski Edirne Asfaltı Caddesi’nde yürüyoruz. Önümüzü bir Suriyeli kesiyor. Bir şeyler anlatmaya çalışıyor, ama anlamıyoruz. Sonra bize üzerinde adres yazılı bir not kâğıdı uzatıyor. Not kâğıdında; “Fındık Otel. Eski Edirne Asfaltı Caddesi İsmetpaşa Mahallesi/ Sultangazi” yazıyor. Yani Suriyeli vatandaş meşhur “Fındık Oteli”ni arıyor. Kendisi Türkçe bilmiyor ama elindeki not kağıdında yer alan adres Türkçe yazılmış. Meşhur olduğunu da burada anlıyoruz. Dışarıdan bakıldığında sıradan bir apartman gibi görünüyor. Binanın hiçbir yerinde “Otel” ibaresi yok. Ya da asılı bir tabela.

sultangazi-otel-manşet

Ama ünü taa Suriye’ye kadar gitmiş…

Bu sözde otelde yaklaşık 14 daire bulunuyor. Her dairede 3 oda bulunuyor. Bu sözde otelde daireler değil, odalar kiraya veriliyor. Yani bir dairede yaklaşık 10 ila 15 kişi kalıyor.

FIRSATÇILARIN GÖZÜ DOYMUYOR

Sultangazi’de fırsatçılık almış başını gidiyor. “Her tarafımız Suriyelilerle doldu” diye şikayet edenler, bodrum katlarını veya dairelerini uçuk, kaçık rakamlarla mültecilere kiraya veriyor. 7 katlı binalar otele dönüştürülüyor.

Resmi kayıtlarda “otel” olarak geçiyor mu? Bilmiyoruz…

Bildiğimiz ve şahit olduğumuz tek şey; Fırsatçılık…

Bildiğimiz ve şahit olduğumuz tek şey; Fırsatçıların gözü doymuyor…

 

Emin YEŞİL/ https://twitter.com/Emin_Haber

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SEDA Öğrencilerine Futbol Turnuvası

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.