a

Sultangazi’de Canlı Bomba Yakalandı

 

Başkonsolosluk ve okul, İstanbul Taksim’deki canlı bomba saldırısından 3 gün önce ihbar üzerine güvenlik nedeniyle kapatılmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, saldırı hazırlığındaki 1′i canlı bomba IŞİD militanını gözaltına aldı. Şüpheliler, İstanbul TEM Şube Müdürlüğü’nde  sorguya alındı.

Polis, başkonsolosluk ve okulun kapatılmasının ardından Almanya Başkonsolosluğu personeliyle irtibata geçti. Alman istihbaratı ile temas kuran İEM’e bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları 5 günlük çalışmanın ardından 1′i canlı bomba 3 militanın izini belirledi. Çok dikkatli bir şekilde iz süren polis, 3 teröristin Sultangazi’de saklandığı 2 ayrı adrese önceki akşam “eş zamanlı” operasyon düzenledi. Operasyonda saldırıda canlı bomba olarak görev alacak olan Irak uyruklu Ghanım A.S. ile kendisini yönetip yönlendiren Türkiye uyruklu Muhammed N., Sultangazi’ye bağlı Esentepe’deki 2384 Sokak’ta yakalandı. Muhtemel saldırıda gözcülük ve lojistik destek görevinde bulunacağı belirlenen Suriye uyruklu Ali A. F. ise Kartal, Uğur Mumcu Mahallesi’nde 2274 Sokak, 24 Numara’da gözaltına alındı. İlk incelemede şüphelilerin, bombalı saldırı planlayan IŞİD üyesi teröristler olduğu tespit edildi. Teröristlerin Türkiye’ye nasıl girdiği ve bomba düzeneğini nerede sakladığı araştırılıyor.

sultangazi-canlı-baomba-

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazispor U- 14 Takımı Türkiye Şampiyonası Vizesini Aldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.