a

Ulusal Şimdiden Sultangazispor’u MAĞLUP İlan Etti

TFF’nin BAL’dan 3. Lige yükselme statüsü gereği gruplardan 1’nci çıkan takımlar kendi aralarında yükselme maçı oynayacaklar.

Statünün karışık olmasından dolayı sadece bizi ilgilendiren bölümüyle ilgili bir açıklama yapacağız.

Takımlar 3. Lige Nasıl Yükselecek?

9’ncu grup ve 10’ncu grup liderleri, 11’nci grup ve 12’nci grup liderlerinin kendi aralarında oynayacakları maçların sonucunda 2 takım direk olarak 3. Lige yükselecek.

9’ncu grup ile 10’ncu grup liderlerinin oynayacakları yükselme maçında yenilen takım ile, 11’nci grup lideri ve 12’nci grupların liderlerinin oynadığı yükselme maçında yenilen takım son olarak kendi aralarında bir yükselme maçı daha oynayacaklar ve bu 4 grubun tamamından toplamda 3 takım 3. Lige yükselmiş olacak…

sultangazispor-kestelspor-3

Bu durumda son 4 haftaya girilirken 12. Grup lideri Kocaeli Spor, 49 puan ve 19 maçla liderlik koltuğunda bulunuyor. Grubun 2’ncisi Gebzespor ise 20 maçta 36 puan toplamış durumda. 24 maçın oynanacağı grupta, Kocaeli Sporun kalan 5 maçını kaybetmesi ve Gebzespor’un kalan 4 maçını kazanması bile liderlik koltuğunda değişime sebep olmayacağı için, matematiksel olarak Kocaeli Spor, 3. Lige yükselme play-of maçlarına katılmayı garantilemiş oldu.

Yukarıda anlattığımız statü gereği play-of maçlarında Kocaeli Sporun rakibi bizimde içerisinde bulunduğumuz ve şu anda 1 maç eksik ve 1 puanla liderlik koltuğunda bulunduğumuz 11’nci grubun şampiyonu.

11’nci grup lideri ile 12’nci grubun liderinin oynayacağı play-of maçı bir aksilik olmazsa SULTANGAZİSPOR ile KOCAELİ SPOR arasında oynanacak…

Ancak ilçemizde siyaset, iş ve spor camiasının dönem dönem haksız olarak yere göğe sığdıramadığı ULUSAL MEDYA, bütün bu anlattıklarımızı bir kenara bırakarak, “Kocaeli Spor profesyonel lige yükseldi” manşeti attı.

kocaelispor-sultangazispor

Yani ulusal medya play-of maçının sonucunu şimdiden belirlemiş oldu. Yani ulusal medyaya kalırsa biz şimdiden o maçta yenildik.

O gün geldiğinde bizim atacağımız manşeti ve ulusal basının atacağı manşeti mi merak ettiniz? Bekleyin…

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Haftaya Damgasını Vuran Magazin Haberleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.