a

Malkoçoğlu Mahallesi’nde Neler Oluyor?

Orta Doğu ve yakın Asya ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklar ve savaş hali, bu ülkelerde yaşayan birçok insanın Avrupa kıtasına mülteci olarak göç etmesine neden oluyor. Bu güzergah üzerindeki en önemli geçiş noktası ise ülkemiz Türkiye…

“İLÇEMİZDE YERLEŞİK 31 BİN GÖÇMEN VAR”

Açıklanan son resmi rakamlarda ilçemiz Sultangazi’de, yaklaşık 31 bin mülteci olduğu açıklanmıştı. Bu konuyu daha detaylı olarak siz Gözlem Gazetesi okurlarına yine bu sayfalardan duyurmuştuk. Elbette bu rakamlarda yer almayan ve sadece ilçemizi geçiş yolu olarak kullanan göçmen sayısı hakkında kesin rakamlar vermek mümkün değil.

“MALKOÇOĞLU MAHALLESİNDE NELER OLUYOR?”

Ancak son olarak aldığımız bir ihbar, özellikle Malkoçoğlu mahallesinin bu göçmen akışının bir konaklama merkezi haline geldiğinin ispatıdır. Bu göçmen akışının boyutlarının düşündüğümüzden daha çarpıcı rakamlarda olduğunu bilmenizde önem var.

Konum olarak çevre yollarının tam ortasında bulunması ve ulaşım anlamında çok işlevsel bir konuma sahip olması nedeniyle insan kaçakçılarının tercih ettiği Malkoçoğlu Mahallesi, gruplar halinde göçmenlerin kısa süreli de olsa, konaklama olarak kullandığı bir mahalle.

Mahalle sakinlerinden bazılarının çok rahatsız olduğu ancak bazı mahallelinin bir ranta çevirdiği bu durum, üzerinde durulması gereken bir konu.

Haftada birkaç gün mahalleye otobüslerle gelen 40-50 kişilik gruplar burada birkaç gün ikamet ettikten sonra yine otobüslerle nihaiyi hedefleri olan Avrupa sınırlarına doğru yola çıkıyorlar.

“PARA HIRSI BAZI EV SAHİPLERİNİ CEZBEDİYOR”

Göçmenlerin mahallede nasıl ve ne şekilde konakladıkları muamma değil. Gözleri para hırsı bürümüş bazı ev sahipleri çok fahiş rakamlarla evlerini insan kaçakçılarına kiraya veriyorlar. Bu konaklama aynı zamanda insan kaçakçılarının göçmenleri birbirilerine devrettiği bir nokta. Yani para akışının da yaşandığı bu konaklama durumu, parası olmayan mülteciler için yolun sonu anlamına geliyor.

“BAZI GÖÇMENLER İÇİN SON DURAK”

İnsan kaçakçılarına verecek parası olmayan göçmenler, yolculuğun devamı için gerekli parayı bulamazlarsa Malkoçoğlu mahallesinde kalmaya mecbur kalıyorlar. Bu durum mahallede suç oranının yükselmesine sebep olan nahoş olayların da artmasına sebep oluyor. Mahalle muhtarlığının camına asılan bir uyarı yazısı bu konunun ulaştığı boyutlarında bir aynası gibi duruyor. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz.

malkoçoğlu-mahalle-muhtarlığı

 

EMİN HABER VE GÖZLEM GAZETESİ’NDE YER ALAN HABERLER KAYNAK GÖSTERİLSE DAHİ KULLANILAMAZ…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Spor Turnuvası Başladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.